15 Aralık 2017 Cuma

TUTULMA BURCU BOĞA OLANLAR İÇİN 2018 YORUMU

Tutulma Burcu Boğa Olan Sevgili Astroloji Severler, 

Eğer tutulma burcunuzu bilmiyorsanız annenizin karnında iken yaşadığınız son güneş tutulmasını bilmiyorsanız öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yeni yılın ilk ayı sizin ilişkileriniz, ikili ortaklıklarınız konusunda şanslı olduğunuz bir süreç.
Sosyal çevreniz, ortak hedef güttüğünüz çevreniz ile ilgili yanılgılar yaşamamaya dikkat edin. Vizyonunuzu, hayallerinizi, gelecek planlarınızı iyi yönetmeniz gerekmektedir. 

Yurt dışı, yabancı dil, basın yayın, hukuk konularında dönüşümler konusunda hayat sizi destekliyor. Evren, bu yıl ve devam eden 2.5 yıl boyunca
sizden yabancı bir dil öğrenmenizi, yabancı kültürleri öğrenmenizi ve bunları gündelik hayatınıza adapte etmenizi istiyor. 

Hayatınız bu yıl boyunca kökleriniz, derin benliğiniz ve iş hayatınız konularında hayat sizi sınava tabii tutabilir. Özellikle kökleriniz ve içinizdeki öz ile derin bağlantı kurabilirsiniz. 

Yaklaşık 7 yıldır kendinizi aşmak konusunda yeni bir yol bulmanız için alışılmışın dışına çıkıyor olabilirsiniz. 2018'in ikinci yarısından itibaren etkin görünümünüz, dış dünyaya göstermiş olduğunuz tarzınız ile ilgili değişimler başlayabilir. Bunun uzun sürece yayılacağını söyleyebiliriz.

2018   yılında 3 Güneş, 2 Ay Tutulması yaşanacak. İş değişikliği fırsatları, işiniz ile ilgili esnek planlar, hayalinizdeki işe doğru bir kanal bularak akmanız mümkün. 

Ağustos- Eylül arasında öfke kontrolünü iyi öğrenmeniz gereken bir süreç. Geçmişten karşınıza çıkacak olaylar karşısında kabullenmeyi içselleştirmeniz gerekir. 

Ekim- Kasım ayları arasına sevgi, ilişkiler, konfor konularında eskiden kalan ve temizlenmesi gereken ne varsa bunu temizleyebilirsiniz. Sizin için adeta zaman bükülecek, geçmişinizden gelen konular kapınızı çalacaktır.



12 Aralık 2017 Salı

18 Aralık Yay Burcu’nda Yeni Ay


18 Aralık günü İstanbul saatine göre 09.30’da 26 derece Yay Burcu’nda Ay ve Güneş’in bir araya geldikleri bir yeni ay yaşanacak.
Yeni Ay Satürn ile yakın kavuşumda gerçekleşiyor, anın haritasında yükselen Oğlak Burcu. Bu yeni ay Uranüs’ten akıcı bir enerji alırken, yaralı şifacı Chiron ile aralarında motivasyon açısı var.
Yeni Ay ile birlikte gündemimize oturan konular;
Gerçeklik arayışı, huzur, seyahat, özgürlük, macera, yasal konular ve iyimserlik söz konusu olduğunda Yay Yeni Ayları destekleyicidir. Yapılacak başlangıçların sonucu Haziran başında almamız mümkün olduğundan planınızı ve niyetlerinizi buna göre yapmanızı öneririm.
Bu ayın Güneş ve Ay kavuşumlarında dikkatsizliğimizi iyi yönetmeli aynı zamanda gerek harcamalarımız gerek verdiğimiz sözler ve planlamalarımızda aşırılıklardan kaçınmalıyız. Bu tür alışkanlıkları olanlar için farkındalıklarını yükseltme zamanları.

Yeni Ay oluştuktan sonra Ay, Güneş’ten aldığı ışığı 6 saat sonra Satürn’e taşıyacak. Aynı gün içinde, Yay Burcu’nun 29 derecesinde yaşayacağımız Ay ve Satürn kavuşumunun tekrarı yaklaşık 29 yıl sonra olacak. Dolayısı ile bu kavuşuma sıradan bir Gökyüzü olarak bakamayız.
Yeni Ay’dan 2 gün sonra 2,5 yıl kalmak üzere Oğlak Burcu’na geçen Satürn’e Ay’ın iyimserlik, neşe, ümitler ve anlam arama enerjilerini yoğun bir şekilde sunacağını düşünüyorum. Bence, ciddi, soğuk ve eski enerjiler için Uranüs’ün desteğinin yanında bu yoğun enerjilerin de dönüştürücü olması söz konusu. 2018 yılı Kış Ayları, eski ile yeni arasındaki köprülerin atıldığı bir kış ayı olabilir.
Vedik Astrolojisi’ne göre KALA SARPA YOGA şemsiye altında gerçekleşecek bir yeni ay. Güneş ve Ay Gandanta’da. Mars, anın haritasında tepe noktası ile kavuşum gerçekleştiriyor. Bu yeni ayda, Uluslararası ilişkiler, yargı süreçleri ve sınır bütünlüklerini konuşuyor olacağız.
Ülkemizin doğum haritasında bulunan Güneşi ile anın haritasında MARS kavuşumu bulunmaktadır. Eğlence yerleri, çocuklar ve gençler bu tarihte dikkatli olunması gereken konular arasındadır.
Herkese farkındalığı yüksek bir yeni ay dilerim.

11 Aralık 2017 Pazartesi

TUTULMA BURCU KOÇ OLANLAR İÇİN 2018 YORUMU


Sevgili Tutulması Koç Burcu Olan Astroloji Severler,
Tutulma yöneticiniz Mars, yılın başında sizin 8.evinizi ziyaret edecek. Sizin, korku, harekete geçememe ve endişelerinizi gösterir bu yerleşim. Şansın, bolluğun ve ilahi korumanın gezegeni JÜPİTER, yeni yıldan kısa bir süre önce girdiği Akrep Burcu etkisi ile sigorta, maliye vb. konularında eğer borçlu iseniz hemen ödeme planını gündeme almanızı önerebilir. 8 Kasım 2018’den sonra burç değiştirerek yabancı kültürler ve yabancı dil eğitimi ile üst düzey felsefi bilginizi arttırabilir. Bu kombinasyon 12 ile 24 yıl arasında bir olur. O yüzden yılın ilk bir ayı gündem para olabilir. Kredi almak için uygun ancak Uranüs devrede. Hedef odaklı bir bütçe yönetmenizde fayda var.
27 Temmuz günü Kova Burcu’nda yaşanacak olan Ay Tutulması’na Mars eşlik ediyor. Kova Burcu’nda ve Retro yani geri harekette bulunan Mars Koç Burcu’na ılımlı bir açı yapıyor. Duygu dönüşümleriniz keskin olaylar sonucu olabilir.
20 Aralık 2017’den itibaren Satürn Oğlak Burcu’na geçecek. İş ve kariyer hayatınızda gerçeklerin duvarı ile karşı karşıya kalacağınız 2,5 yıllık bir dönem sizi bekliyor. Ayakları yere sağlam basan, çaba sarfedilmiş ve emek verilmiş olan işlerinizden kalıcı bir sonuç almanız mümkün.
1984 -1998 yılları arasında doğan ve tutulması Koç olan tüm arkadaşlarımızın hayallerinin gerçeklerle yüz yüze geleceği bir süreç var. Bu süreç içerisinde esnek planlar ve kararlılık sizler için önemli olacaktır.
Tutulma Yöneticiniz olan Mars, bu yıl içerisinde Koç burcunu ziyaret etmeyecek. 2018 sahneyi 2019’a devrettikten birkaç saat sonra Mars Koç Burcu’na girecek. Bir yıl içerisinde planlarını yapan ve cesaretle öne atılmaya hazır Koçlara desteğini o zaman sunmaya başlayacak.
17 Ocak günü Oğlak Burcu’nda yaşanacak olan Yeni Ay iş ve kariyer ile ilgili konularda yeni başlangıçlar yapmanızı destekleyecektir. Bu süre içinde BOL KAZANÇlı bir iş için ön hazırlıklarınızı tamamlamanız yerinde olur. Astroloji zamanın kalitesini sunar, önceden bilmek ise sizi sürece hazırlar.
Yıl boyunca başkalarının parası, dış ülke seyahatleri, kariyer , arkadaşlık ve derin dönüşüm konularında hareketlilik yaşayacaksınız. Ancak, umutlarınız, sosyal çevreniz ve arkadaşlık konularında geçmişten gelen benzer temalardaki yaşanmışlıkların temize çekilmesi için Evren size fırsat sunacak.
7 yıldır çevrenizin sizi nasıl tanıdığı konusunda ani ve şok edici kararlara imza atmanıza neden olan Uranüs 2018’in Mayıs ayından itibaren para ve değerler evinizi ziyaret edecek. Yılın ilk ayındaki bütçenizi iyi yönetin uyarısı bundan sonraki 7 yıl için geçerli. Sevgili Koçlar, siz öz değerin hakkını en iyi veren burçlardan birisiniz. Bu konuda yeni ve devrimci bir bakış açısı ile para kazanma konusunda atılımda bulunmalısınız. Yeni ve eylemci bir enerji sabitlerin en sabiti olan Boğa Takımyıldızı’nın önünden geçerken size değerinizi fark etmeniz ve para kazanmanız için sıradışı fikirler getirecektir. Öncülerin en öncüsü olan burcunuz, istikrarın yıkılarak yeni bir dengeye oturtulması konusunda da hem iç dünyanıza hem de çevrenize yine öncülük edecektir.
Zodyağın öncü gücü Koç Tutulması altında doğanlara Evrenin onlardan ne istediğinin farkında oldukları bir 2018 yılı dilerim.

Not: Tutulma Burcunu bilmeyenler için bağlantı burada.

TUTULMA BURCU ASLAN OLANLAR İÇİN 2018 YORUMU;



Genel bir bilgi olarak, anne karnında iken yaşadığınız son Güneş Tutulmasının ruhunuzun bedenlenmesi olarak değerlendirildiğini varsayarak haritanızın 2018 yılında alacağı etkileri buna göre değerlendirmekteyim. Eğer tutulma burcunu bilmiyorsanız, bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Tutulma Burcu Aslan Olan Sevgili Astroloji severler;

15 Mayıs 2018 sizin iş ve kariyer hayatınız ile ilgili yeni başlangıçlara doğru ilerlediğiniz bir dönemin başlangıcı. Bu tarihe kadar sizler, kendi kariyer planlarınızı netleştirmek, organize etmek konularında Satürn’den de alacağınız destek ile ön hazırlığı bitirmiş olmalısınız.

Bu yıl boyunca sizin enerji alacağınız konular sırasıyla;  derin benliğiniz, kökleriniz, eğlence, tatil, iş hayatınız, ikili ilişkileriniz ve kredi, maliye konularınız olacaktır. Her bir alanda tek tek harekete geçmek için kararlar alacağınız süreçler yaşayabilirsiniz. Ağustos ve Eylül ayları arasında öfke, gerginlik konularında bir sorun yaşamamak için içinize dönmenizi ve sizin için en sakin kalacağınız yöntemi tercih etmenizi önerebilirim.

Etkin görünümünüz ve ikili ilişkiniz yılın fonunu oluşturacak. Burada yaşayacağınız 2 ay ve 2 güneş tutulması var. Bu konular dâhilinde duygusal bir değişim yaşamanız ve yeni, kalıcı kararlar almanız açısından destekleneceksiniz. İhtiyacınız olmayanları sonlandırmak, yeniye yer açmak için yukarıda bahsettiğim konularda bir destekleneceksiniz.
Temmuz ayı, sabır ve olgunluk göstererek bilinçaltını sağaltanlarınız için geri dönüşümler almaya başladığınız bir süreç olacaktır.

7 yıldır,  sizi yabancı dil ve kültürler, medya, basın, yayın konularında özgürlükçü ve reformist kararlar aldıran ve cesur olanlarınızı uygulatan Uranüs yılın ikinci yarısından itibaren iş ve kariyer evinizi etkileyecek. Burada uzun süre kalacak olduğundan etkisini uzun yıllara yayılmış halde hissedebilirsiniz.

Satürn, 2,5 yıl boyunca sizin toplum önünde hizmet verdiğiniz yönünüzü gerçekçi bir biçimle organize etmenize dair destek verecek. Eğer, ertelemeyen, harekete geçmekten kaçınmayan biri iseniz Satürn’ün desteğini alabilirsiniz. Burada önemli ya da gerekli konuları gündeme alıp, gereksizleri bertaraf edeceği bir gerçeklik duvarı ile başbaşa kalabilirsiniz.

Yılın ilk 10 ayı boyunca kök aileniz, derin benliğiniz konusunda şanslısınız. Aileniz tarafından desteklenebilirsiniz. Ayrıca sizin içinizdeki derin benliğinizle bağlantı kurmanız, özünüz ile bir olabilmeniz açısından da aynı şans devam edecek.

Hayatınıza reformlar katacak olan Uranüs gezegeni yılın ikinci yarısından itibaren iş ve kariyeriniz ile ilgili farklı bir para kazanma yolunun mümkün olduğunu anlatacak. Bunu denemeniz için 7 yıl kadar destekleneceksiniz. 

10 Aralık 2017 Pazar

TUTULMA BURCUNUZUN LİSTESİ

Doğum tarihinizden itibaren geriye gittiğiniz zaman anne karnında iken en son Güneş Tutulmasının hangi burçta gerçekleştiğini bulabilirsiniz.
1950 * 18 MART - BALIK * 12 EYLÜL - BAŞAK * 7 MART 1951 - BALIK * 1 EYLÜL 1951 - BAŞAK * 25 ŞUBAT 1952 - BALIK * 20 AĞUSTOS 1952 - ASLAN * 14 ŞUBAT 1953 - KOVA * 11 TEMMUZ 1953 - YENGEÇ * 9 AĞUSTOS 1953 - ASLAN * 5 OCAK 1954 - OĞLAK * 30 HAZİRAN 1954 - YENGEÇ * 25 ARALIK 1954 - OĞLAK * 20 HAZİRAN 1955 - İKİZLER * 14 ARALIK 1955 - YAY * 8 HAZİRAN 1956 - İKİZLER * 2 ARALIK 1956 - YAY * 30 NİSAN 1957 - BOĞA * 23 EKİM 1957 - TERAZİ * 19 NİSAN 1958 - KOÇ * 12 EKİM 1958 - TERAZİ * 8 NİSAN 1959 - KOÇ * 2 EKİM 1959 - TERAZİ 1960 * 27 MART 1960 - KOÇ * 21 EYLÜL 1960 - BAŞAK * 15 ŞUBAT 1961 - KOVA * 11 AĞUSTOS 1961 - ASLAN * 5 ŞUBAT 1962 - KOVA * 31 TEMMUZ 1962 - ASLAN * 25 OCAK 1963 - KOVA * 20 TEMMUZ 1963 - YENGEÇ * 14 OCAK 1964 - OĞLAK * 10 HAZİRAN 1964 - İKİZLER * 9 TEMMUZ 1964 - YENGEÇ * 4 ARALIK 1964 - YAY * 30 MAYIS 1965 - İKİZLER * 23 KASIM 1965 - YAY * 20 MAYIS 1966 - BOĞA * 12 KASIM 1966 - AKREP * 9 MAYIS 1967 - BOĞA * 2 KASIM 1967 - AKREP * 29 MART 1968 - KOÇ * 22 EYLÜL 1968 - BAŞAK * 18 MART 1969 - BALIK * 11 EYLÜL 1969 - BAŞAK 1970 * 7 MART 1970 - BALIK * 1 EYLÜL 1970 - BAŞAK * 25 ŞUBAT 1971 - BALIK * 22 TEMMUZ 1971 - YENGEÇ * 21 AĞUSTOS 1971 - ASLAN * 16 OCAK 1972 - OĞLAK * 10 TEMMUZ 1972 - YENGEÇ * 4 OCAK 1973 - OĞLAK * 30 HAZİRAN 1973 - YENGEÇ * 24 ARALIK 1973 - OĞLAK * 20 HAZİRAN 1974 - İKİZLER * 13 ARALIK 1974 - YAY * 11 MAYIS 1975 - BOĞA * 3 KASIM 1975 - AKREP * 29 NİSAN 1976 - BOĞA * 23 EKİM 1976 - TERAZİ * 18 NİSAN 1977 - KOÇ * 12 EKİM 1977 - TERAZİ * 7 NİSAN 1978 - KOÇ * 2 EKİM 1978 - TERAZİ * 26 ŞUBAT 1979 - BALIK * 22 AĞUSTOS 1979 - ASLAN 1980 * 16 ŞUBAT 1980 - KOVA * 10 AĞUSTOS 1980 - ASLAN * 5 ŞUBAT 1981 - KOVA * 31 TEMMUZ 1981 - ASLAN * 25 OCAK 1982 - KOVA * 21 HAZİRAN 1982 - İKİZLER * 20 TEMMUZ 1982 - YENGEÇ * 15 ARALIK 1982 - YAY * 11 HAZİRAN 1983 - İKİZLER * 4 ARALIK 1983 - YAY * 30 MAYIS 1984 - İKİZLER * 23 KASIM 1984 - YAY * 19 MAYIS 1985 - BOĞA * 12 KASIM 1985 - AKREP * 9 NİSAN 1986 - KOÇ * 3 EKİM 1986 - TERAZİ * 29 MART 1987 - KOÇ * 23 EYLÜL 1987 - BAŞAK * 18 MART 1988 - BALIK * 11 EYLÜL 1988 - BAŞAK * 7 MART 1989 - BALIK * 31 AĞUSTOS 1989 - BAŞAK 1990 * 26 OCAK 1990 - KOVA * 22 TEMMUZ 1990 - YENGEÇ * 16 OCAK 1991 - OĞLAK * 11 TEMMUZ 1991 - YENGEÇ * 5 OCAK 1992 - OĞLAK * 30 HAZİRAN 1992 - YENGEÇ * 24 ARALIK 1992 - OĞLAK * 21 MAYIS 1993 - İKİZLER * 13 KASIM 1993 - AKREP * 10 MAYIS 1994 - BOĞA * 3 KASIM 1994 - AKREP * 29 NİSAN 1995 - BOĞA * 24 EKİM 1995 - AKREP * 18 NİSAN 1996 - KOÇ * 12 EKİM 1996 - TERAZİ * 9 MART 1997 - BALIK * 2 EYLÜL 1997 - BAŞAK * 26 ŞUBAT 1998 - BALIK * 22 AĞUSTOS - 1998 ASLAN * 16 ŞUBAT 1999 - KOVA * 11 AĞUSTOS 1999 - ASLAN 2000 - 2015 YILLARI ARASINDA Kİ GÜNEŞ TUTULMALARI * 5 ŞUBAT 2000 - KOVA * 1 TEMMUZ 2000 - YENGEÇ * 31 TEMMUZ 2000 - ASLAN * 25 ARALIK 2000 - OĞLAK * 21 HAZİRAN 2001 - YENGEÇ * 14 ARALIK 2001 - YAY * 10 HAZİRAN 2002 - İKİZLER * 4 ARALIK 2002 - YAY * 31 MAYIS 2003 - İKİZLER * 23 KASIM 2003 - YAY * 19 NİSAN 2004 - KOÇ * 14 EKİM 2004 - TERAZİ * 8 NİSAN 2005 - KOÇ * 3 EKİM 2005 - TERAZİ * 29 MART 2006 - KOÇ * 22 EYLÜL 2006 - BAŞAK * 19 MART 2007 - BALIK * 11 EYLÜL 2007 - BAŞAK * 7 ŞUBAT 2008 - KOVA * 1 AĞUSTOS 2008 - ASLAN * 26 OCAK 2009 - KOVA * 22 TEMMUZ 2009 - YENGEÇ 2010 * 15 OCAK 2010 - OĞLAK * 11 TEMMUZ 2010 - YENGEÇ * 4 OCAK 2011 - OĞLAK * 1 HAZİRAN 2011 - İKİZLER * 1 TEMMUZ 2011 - YENGEÇ * 25 KASIM 2011 - YAY * 20 MAYIS 2012 - İKİZLER * 13 KASIM 2012 - AKREP * 10 MAYIS 2013 - BOĞA * 3 KASIM 2013 - AKREP * 29 NİSAN 2014 - BOĞA * 23 EKİM 2014 - AKREP * 20 MART 2015 - BALIK

TUTULMA BURCU YENGEÇLER İÇİN 2018 YORUMU



Sevgili Yengeç Tutulma Burcu Olan Astroloji severler,

Öncelikle tutulma burcunu bilmeyen değerli takipçilerim için doğum yılınıza göre anne rahminde yaşadığınız son güneş tutulmasının burcunu baz almanız için bağlantı burada.

2018 yılında Dünya’da 2 Ay, 3 Güneş tutulması yaşanacak. Bu tutulmalar iki kez sizin 2 ve 8.evinizi aktif kılacak ve yılınızın nasıl geçeceğine dair sahne burada olacak.

Sizin için 2018’de en fazla gündemde olacak konular; para kazanma, öz değer duygusu, kaynakların elde edilmesi olabilir.  Belki bir kredi yardımı ile yeni yatırım yapabilirsiniz.

Eğer bütçe planlaması yapamıyorsanız ve dalgalanmalar bütçe planınıza hâkim oluyorsa bu yıl bir düzen tutturmaya hazırlanabilirsiniz. Özellikle yılın ikinci yarısına gelmeden yeni bir para kazanma yollarını deneme konusunda öz güveninizin arttığını hissedebilirsiniz. Maddi endişeleriniz yerini zaman, yetenek ve para kazanma / kazancı arttırma konusunda kendini yeterli hissetmeye bırakacak.
20.12.2017 den 01.2018’e kadar Satürn ikili ilişkiler, ortaklıklar ve evlilik eviniz olan 7.evinizde ancak biliyorum ki sizler birer astroloji sever olarak Satürn’den ve transitlerinden korkulacak bir şey gibi bahseden onlarca yorum okudunuz. Dolayısı ile bu satırlar sizde ‘ eyvah evliliğime bir şeyler olacak!’ duygusunu yaratmış olabilir. Oysa Satürn sizi tuğlaları sabırla örülmüş bir gerçekliğin duvarı ile karşı karşıya bırakır. Bu gerçeklik duvarı sadece sihirli aynalar tünelinde yolculuk etmekten hoşlananlar için nahoş olmalı. Oğlak Burcu’nda yönetici olan Satürn, sorumluluk, ciddiyet, zoru aşma, organize olma ve sorumluluk alma konularında sınavlar çıkarabilir. Erteleme, üşenme ve vazgeçme gibi alışkanlıklarınız varsa bu yazının farkındalığınızı arttırmasını diliyorum çünkü Evren sizden bu alışkanlıklarınızla başa çıkmanızı istiyor.

Jüpiter 5.evinizde yılın büyük bir bölümü kalacak. Satürn ile ciddiyet kazanan yanlarınızı mutluluğunuzu ve heyecanınızı arttırarak dengeleyebilir. Şans oyunları, tatil konularında size Evren tarafından verilen destek ile risk almaya daha yatkın olabilirsiniz. Çünkü Mayıs ayında Boğa Burcu’na geçecek olan Uranüs 11.evinize yerleşecek ve uzun süre burada kalacak. Sosyal çevreniz, arkadaşlıklarınız ve umutlarınız konusunda sadece 2018 değil takip eden 7 yıl içinde etkili bir değişim, yenilenme, sıra dışılık olabilir.

16 Nisan günü iş ve kariyer evinizde yaşayacağınız Koç Yeni Ayı size yeni başlangıçlar için fırsat sunmakta. Tutulmalar ile destek alacağınız iş konularını Nisan ayı ile birlikte gerçekleştirmeniz daha da desteklenecektir. Uranüs’ten büyük bir destek alacağınız bu süreci iyi yönetmeniz gerekmektedir. Ancak Merkür’ün durağan halde olacağını bu tutulmayı takip eden gün ileri harekete başlasa bile yavaş olduğunu unutmamakta fayda var. Gökyüzünde Venüs ve Jüpiter’in karşıtlığı eğlence ve sosyal çevrenizi etkileyecek. Yeni iş ya da işyerinde kariyer atılımı için bunlarında farkında olmanız gerekmektedir.
Ay Düğümlerinden aldığınız destek ile yılın yükselen yıldızı olan sevgili Yengeçler, ruh halinizi dengede tuttuğunuz sürece sizler atılım ve yenilik konuları ile rahatlıkla dönüşebilirsiniz.


Güzel ve bereketli bir yıl dilerim. 

25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...