15 Mart 2023 Çarşamba

 



21.03.2023 günü saat 00.25 itibarıyla Güneş in Koç Burcuna geçiş yaptığı anın başkent Ankara ya göre çizdirilmiş haritasının Sadullah El Ankaravi bilgilerinin derlendiği Öner Döşer imzalı kitaptan yorumlayarak yazılan yazımda,

An haritasının 

Yükseleni

Yükselen yöneticisi

Hükümdar, din adamları, kadınlar ve sularla ilgili kısımları incelenmiştir. 


Dünya astrolojisinin öngörü teknikleri arasında çok önemli bir yeri olan mevsim haritaları ilk kez Ortaçağda çoğunluğu Müslüman astrologlar tarafından kullanılmıştır.

Güneşin Koç a giriş anında, ülkenin başkentine göre bir yıllık harita çıkarılır.Bu harita o yıl boyunca karşılaşılacak olayları anlatır.

2023 Yılında 21 Mart 00.25 günü Güneş Koç Burcuna geçiyor. Yükselen Yay Burcu değişken nitelikte olmakla birlikte etkisi yılın tamamı ama daha çok ilk altı ayı etkilidir. Yılın tamamına bakmak için Terazi Burcuna giriş yaptığı anın haritasını da ayrıca değerlendirmek gerekmektedir.

Yılın yöneticisi Jüpiterdir. Yükselen YAY Burcudur. Yeni fikir ve düşünceleri gösterir. Ortaya çıkan felsefi düşünceleri ve ideolojileri gösterir. Yırtıcı hayvanlar ve binek hayvanları çoğalır. Halkın daha iyimser ve coşkulu olduğu bir dönemdir. Eğitim sistemi özellikle üniversitelerde içerik ve müfredat değişimleri olabilir. Kan hastalıkları görülür. Hava durumuna bakıldığında yaz sıcak, sonbahar ılık, ilkbahar yağmurlu ve kış soğuktur. Jüpiter haritanın 4.evindedir. Yiyeceklerin azalması, yıl sonunda fiyatların pahalanması söz konusudur. 5.eve yakın duruşu, hamile sayısının artması , çocukların selametini de vaadeder.

 

Hükümdar yöneticisi 10.ev girişindeki burç ve bu burcun yöneticisidir. Bu haritada hükümdarı MERKÜR gösterir. Merkür bu haritada Güneş ile kavuşumdadır.

Hükümdarın askerleri  11.ev ve yöneticisi. Venüs Kuzey Ay Düğümü ile kavuşumdadır. Askerleri iyi durumdadır.

Hükümdarın altındaki zengin kişiler Jüpiter ve yöneticisinin durumu gösterir. Mars Jüpiterin yöneticisi olup Güneş ile kare açısı vardır. İşlerin engellenmesi, durumların kötüleşmesi anlamına gelir.

Din adamlarının durumu 9.ev ve yöneticisinden bakılır. Aslan burcu keser ve Güneş yönetir.

Kadınlar, Venüs ten bakılır. Plüton ile kare açıdadır. Bu kadınlar konusunda zorlanmayı da beraberinde getirebilir.

 

Esnaflar Merkür ile temsil edilir.

Önemli olaylar nerede meydana gelecek. En yüksek element ATEŞ elementi olup, bu element DOĞU bölgelerine işaret eder.

Olaylar ne zaman gerçekleşecek, ikinci çeyrek yoğunluklu bir harita olduğu için 3-6 ay arasındadır.

Ebu Maş er e göre Mars ın İkizler Burcu nda olması halkın krala karşı ayaklanması olarak değerlendirilir. Yine 7.evde olması açık düşmanlarla ilgilidir.

 Batısal Merkür- bu haritada batı yarıküresine yerleşmiştir-  su kıtlığına neden olur .  

Haritadaki en etkili sabit yıldız ise Chiron ile kavuşumda bulunan ALPHERATZdır.  Zayıflıkları yok eden, hasatları, gelirleri ve kazancı etkileyen bu yıldızın şifalı tarafının ülkemize etkili olmasını dilerim. 


Kaynaklar 

Öner Döşer -Mevsim Giriş Haritaları

B.Brady- The Fixed Star

25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...