1 Mayıs 2016 Pazar

BOĞA BURCU-TAURUS



Son derece stabil. İstikrarlı, tutarlı, maddi emniyeti isteyen bir burç .
İçedönük, mükemmelliyetçi ve depresiftir.
Sakin bir enerji. 
Maddi emniyet, stabilite ve tutarlılık yönelimleri vardır. 
Negatif ve içe dönük tavırları olabilir. 
Toprak elementindendir.
Venüs yönetir.
Ay'da yücelir. 
26. derecesinde ALGOL sabit yıldızı vardır.

Algol gökyüzündeki en kötü, vahşi ve tehlikeli yıldız olarak kabul edilir ve dünya tarihinde birçok korkunç olayla bağlantılı olduğu düşünülür. Anahtar kelimeleri: şiddet, kötü talih, kişinin kafasını kaybetmesi, boğulma, ateş, sanat, müzik, krizler, boğaz hastalıkları, boyun yaralanmaları.
( İnt. alıntıdır )

1.5-3 yaş aralığı ile eşleşiyor. Bu dönem özelliği;

Nesneleri tek bir özelliği ile ayırt eder.
Fikri sabitlerdir. İnatçıdırlar. 
Tümevarım ve tümden gelimi bilmez. 
Anal döneme denk düşer. 
Yavaş yavaş süper ego gelişiyor. 
İd ve süper ego arasında çatışmalar var. 
Değişime direnen, cimri ve mülkiyetçi biri olabilir. 

Çocukların objeleri sahiplenme ihtiyaçları çok yüksek, o zaman kendilerini emniyette hissediyorlar. Burada benlikle ilgili de çok önemli bir şey oluyor. Kendilik sabitliği devreye girmeye başlıyor. Yani çocuğun ilerde sabit tutarlı bir öz imajının olması bu dönemle ilgilidir. Aşırı endişe verici durumlar, korku, kaygı olursa tutarlı olmaz. Eğer burada aşırı endişe verici durumlar, şiddete uğrama ortaya çıkarsa benlik kavramı oturmuyor. Ve border-line kişilik bozukluğu ortaya çıkıyor. ( Siyah Kuğu filmi) 

Değişime direnir, aşırı mülkiyetçidir. 
Kendini bu dünyada güvenli ve tutarlı hissetmek ister.

Olumlu Özellikleri;
Sakin, sabırlı
Çok risk almaz
Sadık
Özellikle maddesel anlamda önem verir
Dayanıklı
Hayattan keyif alan
Doğaya düşkün
Huzurlu, dengeli

Gölgesi:
 İnatçı
Aşırı sahiplenici
Aşırı sabit, aşırı materyalist
Mutahasip
Tembel
Tereddütlü




Sigmund Freud.





Merkür, Uranüs, Güneş, Plüto hepsi Boğa'dadır Kuramının eleştiri hedefi olması aşırı dünyevi zevk odaklı. ( cinsellik)  Çok stabil. '' Her şey 6  yaşa kadar oluşur ve değişmez. ''Kokain bağımlısı, danışanları ile ilişkiye girmesi hep eleştirilir. Güneş Uranüs kavuşumu var. Bu dahilik verir. Jüpiter 5.evde yaratıcılık verir. 



Ay Boğa da :
Anne sahiplenici, istikrarlı tutarlı. Kendisi sakin, sukunet, duygularını istikrarlı ve tutarlı yöneten biri. 

Merkür Boğa:
Her ikisinin doğası soğuk ve kuru. Yapıcı, akılcı kararlar alır, iletişimi sakin, zamana yayılır yavaş ama kararlı. Düşüncelerde sabitlik var. 

Venüs Boğa'da: 
Sanatta istikrarlı, tutarlı, kalıcı, huzur arıyor. Kanuni'nin haritası. 

Mars Boğa:
Öfke yönetiminden sorun yaşayabilir. Tembelliğine yenik düşebilir , fanatizm olur. Boyun fıtığı yapabilir. Harekete geçerken azimli olabilir. 

Jüpiter Boğa:
 İnançlar konusunda fikri sabit. Buradaki maddi güvence ihtimali artar.

Satürn Boğa:
istikrar tutarlılık var. Azim var. Bir yandan da zevk, sefa konusunda kısıtlayıcıdır . Cinsellikte sınırlama ister. 

Uranüs Boğa'da: 
Çok sıradışı para kazanma yöntemleri. Boğanın stabil hali ile Uranüs uyuşmaz. Kapitalizm sallanabilir. 

Neptün Boğa'da: 
Neptün maddi emniyette kayıplar yaşatır, Kollektif bazda hayal gücünün somut ifade edilmesi dediğimiz şey ortaya çıkar.

Plüto Boğa:
 Kölelik sistemi ortadan kalkmıştır yaşandığı zamanda. 













KOÇ BURCU - ARIES







MAYIS YENİ AYI


DÜNYAYI GÜZELLİK KURTARACAK

6 Mayıs 2016 günü saat 22.29’da Boğa burcunun 16 derecesinde bir araya gelen ay ve güneşin kutlamasını yükselerek kutlayan burç yay. Yeni ayın yöneticisi olan Venüs Boğa’da.


Geçmişle hesaplaş, bağını kopar, dersini al ve aldığın dersleri unutma diyen Retro gezegen zengini bir gökyüzü var üzerimizde. Onsuz nefes bile alamadığımız hava elementi yine yok. Gergin açılar, her olguyu dönüştürmek üzere bizim yüreğimizi mangala çevirmemizi sabırla bekliyor. 





Bu gerginliğinden çıldırma eşiğinde hissedilen günlerde, denge durağı sanat olabilir. Herkeste doğuştan var olan yaratıcılık konusunda büyük bir patlama yaratacak dönemlerdeyiz. En diplerde iken kıyıya vuran ama sonra bizi alıp en yükseklere taşıyan dalgalarda sörf yapabiliriz. Yardımlaşmanın, sevginin, merhametin, şefkatin yaratıcılığı da olur muymuş demeden deneyelim… Elimizdeki ile nasıl bu kadar çoğunu yarattığımızı görüp mutlu olacağız sonunda. Kazanan biz olmalıyız, başka çözümü yok bugünlerin. Son bir gayretle, bu çılgınlıktan en sakin halimizle çıkmayı hedefleyelim. Son bir gayretle sevgimizi arttırmak için en güzel çözümleri paylaşmak üzere motive olabiliriz.  

Hıdırellez ile birlikte kolektif bilinçaltımızda da aşk, bolluk, sevgi temaları atağa kalkacak.  Bu yeni ay, uzun ve soğuk kış günlerinde ihmal edilen dünya anamızı, toprak teması üzerinden onurlandırma ile başlayabiliriz. Onun bize olan koşulsuz ve nazik sevgisini kutsamak için özellilkle kökü yenen sebzeleri öğünlerimize dahil edip, bunları o gün aşkta, huzurda, sağlıkta, parada bolluk niyeti ile toprağa dikebiliriz. Topraklanmalı, toprağın koşulsuz sevgisini önce kendimize sonra en yakınımızdakinden başlayarak herkese vermeliyiz. İlişkilerinde çalkantı yaşayanlar, gökyüzü size sesleniyor; bir yerlerde sadece niyet ederek elde edeceğiniz bu yeni yaratıcı deneyim enerjisini çekin kendinize. Yeter ki iste, yeter ki yeniyi kabul et, yeter ki kendini sevmekle başla güne. Bir insanı sevmek ancak ondan sonra gelecek .
01.05.2016
Kaderin değişimi niyetin gücü ölçüsündedir. 


25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...