18 Kasım 2017 Cumartesi

15 Sayısının Gizemi



Saygıdeğer Hocam Ahmet Doğaner ile 15 Kasım 2017 tarihinde astroloji üzerine sohbet ederken B.Brady'nin The Eagle and Lark kitabındaki büyük döngülere geldi söz.
Neptün ve Plüton, 492 yılda bir kavuşarak bizim sistemimizin en büyük döngüsünü meydana getirmekte olduğunu öğrenince ulaşabildiğim kavuşum tarihlerini inceledim. Bizim konuşmamız bir önceki kavuşumunun tam 492. yıl dönümüne denk gelmekteydi. Bu Evrende tesadüfün olmadığını bir kez daha anımsattı.
Konu ile ilgili ulaşabildiğim tarihler aşağıdaki gibidir;
-15 Nisan 412 tarihinde 22 derece Boğa Burcu'nda
-15 Mart 906 tarihinde 28 derece Boğa Burcu'nda
-15 Kasım 1398 tarihinde 3 derece İkizler Burcu'nda
-15 Kasım 1891 tarihinde 8 derece İkizler Burcu'nda kavuşmuşlardır.
-15 Aralık 2384 tarihinde 11 derece İkizler Burcu'nda,
-15 Aralık 2878 tarihinde 16 derece İkizler Burcu'nda
-15 Aralık 3370 tarihinde 18 derece İkizler Burcu'nda
-15 Aralık 4354 tarihinde 21 derece İkizler Burcu'nda
kavuşum yaşayacaklardır. Ünlü Kahin Baba Vanga'nın 3797 tarihinde Dünya'nın sonunun geleceğine dair kehaneti tutar mı şimdiden bilmek mümkün değil.
Ancak uzman programdan görebildiğimiz kadarı ile 5339 tarihindeki 29 derece İkizler Burcundaki kavuşumları itibarı ile 15 ler yerini 24'e bırakmaktadır. ( 24.08.5339 ) Bundan sonrasını görmemize Solar Fire imkan vermemektedir.
*15, ilk 5 tam sayının toplamı ( 1+2+3+4+5 ), 2 kutsal sayının sonucu ( 3x5 ) olduğu için, önemli bir matematiksel ve dinsel anlama da sahiptir.
**1: Birlik, yaratıcılık, ilahi olan, göksel, tam ve
sabit
5:İnsan, özgürleşme, değişim,
yenilenme, kıyameti sembolize etmektedir.
15 ler değişimin başlangıcı ise büyük döngülerin kavuşumla bir ilgisi olabilir mi? Bizim bu konuyu tam yıl dönümünde konuşmamız tesadüf ile açıklanabilir mi?
Araştırmalarımı bu sayfadan yayınlamaya devam edeceğim.
*Annemarie Schimmel - Sayıların Gizemi
**:Meltem Güner - Sırlar Bohçası

16 Kasım 2017 Perşembe

ASTROLOJİDE ZAMANLAR- BAŞLANGIÇ



Astrolojide zamanlar, iç içe geçmiş şekilde döngü başlatırlar.
Jüpiter ve Satürn her 20 yılda bir kavuşurlar. 
Bu yazı yazıldıktan sonraki ilk kavuşum 2020 yılında Oğlak Burcu'nda gerçekleşecektir.

Jüpiter ve Uranüs 14 yılda bir
Jüpiter ve Neptün 13 yılda bir
Jüpiter ve Plüton  13 yılda bir kavuşmaktadır.

Satürn ve Uranüs 45 yılda bir
Satürn ve Neptün 36 yılda bir
Satürn ve Plüton 33 yılda bir kavuşmaktadır.

Uranüs ve Neptün 171 yılda bir
Uranüs ve Plüton 127 yılda bir kavuşmaktadır.

Neptün ve Plüton 492 yılda bir kavuşmaktadır.


492 yıllık en büyük astrolojik döngüleri incelediğimde;
-15 Nisan 412 tarihinde 22 derece Boğa Burcu'nda
-15 Mart 906 tarihinde 28 derece Boğa Burcu'nda
-15 Kasım 1398 tarihinde 3 derece İkizler Burcu'nda
-15 Kasım 1891 tarihinde 8 derece İkizler Burcu'nda
-15 Aralık 2384 tarihinde 11 derece İkizler Burcu'nda,
-15 Aralık 2878 tarihinde 16 derece İkizler Burcu'nda kavuşum yaşayacaklardır. 

*Kaynak: B.Brady, The eagle and the lark

14 Kasım 2017 Salı

18 KASIM AKREP YENİ AYI

Hayatımızı bir romana benzetirsek, yeni aylar romanın  bir sayfasındaki paragraf başı gibidir. 

Yeni ay doğum haritamızda gerçekleştiği ev konularında bize yeni ve taze fikirler verir. Başlama enerjisi yoğundur. Kişi, hayallerini kurduğu  bir rüyaya doğru yol alabilir. Ancak, burada önemli bir konunun altını çizmeliyiz. 

Genellikle yeni ay doğumlu kişilerde de gördüğümüz bir etkidir bu. Kişi, plan yapmaktan hoşlanmaz ve yola çıkarken bir kılavuza danışmaz. '' Hemen ve şimdi'' enerjisi baskındır. 

Yeni Aylardan Nasıl Faydalanabiliriz?

·         Artık ihtiyacımız olmayan her türlü yükten kurtulmak için,

·         Heves gösterdiğimiz konuyu uzun vadede sonuca ulaştırma adına irade geliştirmemiz için, 


· Daha önceden coşku ile başlayarak sonlandır(a)madığınız konuları sonlandırmak için faydalanabiliriz. 

                 



18 Kasım Yeni Ayına Venüs ve Jüpiter eşlik ediyor. Dolayısı ile sevgi kadar sezgiler de ön planda. Derinlikli duygular dönüşüme hazır enerjiler içerisinde. Ancak, dikkat etmemiz gereken bir nokta var bütçemizi iyi yönetmemiz gereken bir süreç. Bir şey satın almadan önce gerçekten ihtiyaç olup olmadığını sorgulamakta fayda var. 

Haritanın, şans noktası ile kavuşan yükselen derecesi, yeni ay niyetleri için olumlu bir enerji doğuruyor. Akrep Burcu'nun derin dönüşümlerini yaşarken kendimiz ve özümüzle ilgili farkındalık ön plana çıkabilir. Yabancı kültürler, felsefe, yüksek eğitim alanlarında bizi destekleyen bu güzel etkinin süresi bir sonraki yeni aya kadar devam edecektir. 9 Aralık itibarı ile yeni ay vaadettiklerini hızla gerçekleştirecek bir destek almaktadır.









13 Kasım 2017 Pazartesi

KALA SARPA YOGA VE BİR HASTALIĞIN ANATOMİSİ


Kala Sarpa Yoga: Satürn’e kadar olan gezegenler Ay Düğümlerinin bir tarafında bulunmaktadır. Bu adeta Düğümlerin gezegenleri kıskaca almasıdır. Böyle durumda gezegenlerin etkileri çok yoğundur. Yaşayacağımız her olayda "kadersel kalite" ve "amaç duygusu" vardır. Ay Gökyüzü ’nün en hızlı hareket edeni olması nedeni ile Kala Sarpa’yı bozan ve yeniden başlatandır.

İçinde bulunduğumuz Kasım Ayı’nın 10-25 ‘i arası Gökyüzü’nde KALA SARPA YOGA hâkim olacaktır.

Aşağıda bir hastalığın tetiklemesi ile ilgili süreçte kala sarpa yoga etkisini analiz etmeye çalışacağım;

8 Kasım günü transit Ay Yengeç Burcu’na geçti. Haritasını aşağıda paylaştığım Hocamızın önce Merkür ve sonrada Ay’ının üzerinden geçti. Gökyüzündeki Kuzey Ay Düğümü’nün üzerinden geçerek 11 Kasım Cumartesi günü saat 01.00’da Kala Sarpa Yoga’yı başlattı.
Bir gezegenin, suyun son derecelerinden çıkarak, ateşin ilk derecelerinde bulunması durumuna Gandanta denir. Ay Yengeç’ten Aslan Burcu’na geçmiştir. Yıkım ve imha Tanrıçası Nirriti tarafından yönetilen bu bölgenin kişi üzerinde yıkmak konusunda bir farkındalık yaşatması söz konusudur.

Transitleri Anlamak;
Gezegenler, Gökyüzündeki hareketleri sonucunda bizlerin doğum haritasındaki gerek gezegenleri gerekse de hassas noktaları tetikler. Buna Transit deriz. Zorlayıcı ya da kolaylaştırıcı etkileri olabilir. Bundan önemlisi iyi okunmasıdır. İyi okunan bir transit, kişinin hayatında bir üst seviyeden başlayacağı yeni bir döngü için fırsatlar yaratır. Astroloji, sembollerin dilidir astrolog bu dili tercüme edendir. Dilin iskeletini oluşturan ise ‘’ Evren bu transit ile doğum haritası sahibinden ne istiyor?’’ sorusunun yanıtır.
Yukarıda anlattığım şekilde gelişen olayın tercümesi şudur; Evren, haritanın sahibinden kendinde var olan ancak artık bitmesi gereken bir alışkanlığını yıkmasını istemektedir.
Sağlıklı olmayan beslenme şekline, bağımlılıklarına, affedemeyişine  bir yıkım getirmeli yönünü sağlıklı ruh, beden ve zihine getirmelidir ki burada Evrenin O’ndan istediğine cevap verebilmiş olsun.

Sonuç Yerine;
Bir transiti yorumlarken, görüneni değil görünmeyeni fark etmek doğru bir teşhis için ilk adımdır. Zira görünen sığ, görünmeyen derinlerdedir. Doğru Astrolojiyi sorarsanız dostlarım o, sadece sayfamızdadır.





12 Kasım 2017 Pazar

KASIM AYI GEZEGEN GÖRÜNÜMLERİ



*Tüm gezegenlerin Ay Düğümlerinin bir tarafında olmasına ve diğer yanın boş kalmasına Kala Sarpa Yoga denir. Adeta Ay Düğümleri gezegenlere tuzak kurmuş ve gezegenler de kapana yakalanmış gibidir. 9-25 Kasım arasında KALA SARPA YOGA aktiftir. Kadersel bir amaç ve kalite vurgusu ile gezegen etkisini arttıran bu yoga içerisindeki kavuşum dikkatli incelenmelidir. 

* Satürn gezegeni her bir burcu 29 yılda bir ziyaret eder. Ekim Ayı’nın 27’sinde Yay Burcu’na geçti ve 2020 yılına kadar burada kalacak. Satürn, bizleri gerçekliğin duvarı ile karşı karşıya bırakır.

* Vedik Astrolojisi'nde gezegenlerin aynı burçta olmaları kavuşumdur. Kavuşum açıları enerjilerin kaynaşmasıdır. 2 ve daha fazla gezegenin bir araya gelmesi ile yepyeni bir enerji doğar.  Güçlü olan gezegenin etkisi kavuşumda etkilidir. Venüs Terazi’nin yöneticisi olduğu için burada çok güçlüdür.

*Olumlu düşünen ve olumlu düşünceler ile harekete geçen kazanacak. Her birimiz Evren ‘in bizden ne isteği fark etmeli, bizden istediği şekilde hem içimizde hem çevremizde barış iklimini yaratmaya niyet etmeliyiz. 

*Jüpiter, Venüs ve Güneş Terazi Burcu ‘nda 12 yılda bir buluşurlar. 12 yıl sonra aynı kombinasyonlarla destek alamayabiliriz, Evrenin atmosferi değişebilir. Satürn'ün işaret ettiği gerçek yolu izleyenlerin kazançlı çıkacağı dönemlerdeyiz. Eski düşünce tarzında direnç göstermemeliyiz. 


*Vedik'e göre Ay Burcu ya da Yükselen Burcu YAY olanlar en çok etki altında kalanlardır. Ev ve iş yerlerindeki süreci doğru yönetmeleri gerekmektedir. Bütçe planlamasını iyi yapmalıdırlar.

* Boğa Burcu, değişimi sevmez. İstikrardan yanadır. Ancak yine Vedik ‘e göre Ay Burcu ya da Yükseleni Boğa olan değerli arkadaşlarımızın değişim konusunda adım atmaları istenmektedir.  Endişe ve korkuları temsil eden 8.eve yerleşen Satürn ile birlikte hayatınızda bir kere olsun değişmekten yana olmalısınız.
Herkes bu Dünya’da yaşarken evrenin sınavı ve testi altındadır. Enerjiye uyum için fark etmek ilk şarttır.
Dünyada sevgi, merhamet ve empati karşılıklı anlayış için her birimizin geliştirmesi gereken hislerimizdir. Geliştirdikçe insan olma onurunu taşırız. En önemli hedefimiz bu onuruna layık olmaktır.

Affetmenin karşıdakini haklı görmek değil, kendi omuzlarımıza yüklediği kamburdan kurtulmak olduğunu hatırlayalım. Kapılarımızı dengeye, uyuma ve barışa açalım. Yarın ( 13 Kasım 2017 Pazartesi günü İstanbul saatine göre Venüs ve Jüpiter Terazi Burcu’nda kavuşum yapacaklar. Gökyüzünün bu iki mutluluk sembolünün kaynaşma enerjisinden faydalanmak için güzel bir gün.)


Herkese güzel bir Kasım ayı dilerim. 

25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...