9 Ocak 2021 Cumartesi

2021 Yılı Astrolojik Değerlendirilmesi

 



 

Yorgun, belirsizliklerden yılgın bir yıldan çıktık. Değişen, dönüşen yeni koşullara uyum sağlayan herkesin kazançlı olacağı bir dönemdeyiz. Büyük bir sarsılma ile yeni bir Dünya doğumunun arifesindeyiz. 

 

6 tutulma ile dönüşüm için bizi zorlayan 2020 yılını geride bırakıyoruz. Bu yıl normal bir düzende 4 tutulma yaşayacağız.

 

 

 

26 Mayıs      5 derece  Yay   Tam Ay Tutulması

 

10 Haziran 19 derece  İkizler  Parçalı Güneş Tutulması

 

19 Kasım  27 derece   Boğa  Parçalı Ay Tutulması

 

 4 Aralık  12 derece     Yay  Tam Güneş Tutulması

 

 

 

Tutulmalar İkizler - Yay ekseninde Ay Düğümlerine yakın bir Yeni Ay- Dolunay evresidir -ve onlardan kat kat güçlüdürler. Ay tutulmaları duygusal ve Güneş tutulmaları yaşamsal,  sosyal bir yön değişikliği için  yol ayrımlarına neden olurlar.

 

İKİZLER- YAY Burçlarının ana teması ; Bilgi ve Fikirdir.

 

İkizler, bakış açımızda esneme, kabulün genişlemesidir. İletişime açık, objektif, değişken, konuşkan, zihinsel, esnek ve entelektüel bir enerjidir.

 

Yay, hayata baktığımız ufkun genişlemesidir, çünkü neden arayışındadır ve  iyimser, hoşgörülü, neşeli, esnek, değişken, canlı ve aktiftir.

 

Her iki ay düğümünün genel vurgusu ESNEKLİK, DEĞİŞİMdir. 2021 bizden bunu istemektedir. ÖZETLE ''kırk yıl düşünsem aklıma gelmez'' dediğiniz her şey için hayatınızda açık kapı bırakın.

 

 

 

MERKÜR GERİLEMESİ

 

Merkür, iletişimi, iş hayatının günlük rutinini, zihinsel süreçleri, elektronik aletleri, iletişimi, bağlantı kurma prensiplerini yönetir.

 

İkizler, Terazi ve Kova Burcu'nda gerileyecek olan Merkür, hava elementini yaşantımıza çekilecek. Geri harekette ise, geçmişten bugüne kalan konuları yeniden gözden geçirmek için önemli bir zaman dilimidir. Adeta zaman bükülür ve bize bir şans olarak, fırsat olarak kaçınılmaz değişime hazırlık için zaman tanır. Bunları özet olarak değerlendirecek olursak;

 

 

 

 zihinlerimizi yeniliğe açmalı

 

 yeni düşünce şekillerini kucaklamalı

 

yaratıcı düşünceye değer vermeli

 

 çözüm odaklı olmalıyız.

 

 

 

30 Ocak - 21 Şubat 11-26 derece Kova

 

30 Mayıs - 22 Haziran 16-24 derece İkizler

 

27 Eylül - 18 Ekim 10-25 derece Terazi'de geri harekette olacak.

 

Bu zamanlarda, yaptığınız anlaşmalar, sözleşmeler, konuşulan sözler, ifade edilenler özenle mercek altına alınmalıdır. İnternet üzerinden alış-verişler, küçük ev aletlerinde sorunlar mümkündür.

 

VENÜS - MARS

 

Venüs, estetik, güzellik, ilişki, iş ortaklığı amaçlı her türlü beraberlik ve finansal konuların yöneticisidir.

 

Mars, hareketi, motivasyonu, mücadeleyi, başlangıç yapmayı temsil eder.

 

13 Temmuz 2021 tarihini ajandalarınıza not alın. Aşkın, sevginin,  uyumun gezegeni ile eril enerjinin, harekete geçmenin, risk almanın gezegeni kavuşuyor. Hem içinizde hem de dışınızda  eril -dişil dengesi kurulabilir. Romantik ve duygusal ilişkiler içinde uygundur.

Venüs Burç Geçişleri İse Aşağıdaki Gibidir;

8 Ocak Venüs

1 Şubat Kova

25 Şubat Balık

21 Mart Koç

14 Nisan Boğa

9 Mayıs İkizler

2 Haziran Yengeç

27 Haziran Aslan

22 Temmuz Başak

16 Ağustos Terazi

10 Eylül Akrep

7 Ekim Yay

5 Kasım Oğlak ( 19 Aralık 2021 - 29 Ocak 2022 arasında Venüs Oğlak'ta retrodur.

Mars Burç Geçişleri ise aşağıdaki gibidir;

7 Ocak Boğa

4 Mart İkizler

23 Nisan Yengeç

11 Haziran Aslan

29 Temmuz Başak

15 Eylül Terazi

30 Ekim Akrep

13 Aralık Yay burcuna geçiyor.

YILA DAMGA VURACAK İKİ BÜYÜK AÇI

Ağır hareket eden gezegenlerin birbirleri ile kurdukları temasın niteliği ( çatışma ve sürtüşme yaratan kare açı) ve gezegen enerjilerinin niceliği bizlere yılın üzerine açılmış büyük bir şemsiye gibi genel iklimi ve buna karşı alacağımız önlemleri belki de fırsata çevirmek üzere bizlere sunmaktadır.

A-Uranüs Satürn kare açısı

B-Plüto –Eris kare açısı  

Öncelikle URANÜS VE SATÜRN kare açısını ele alalım. Bu enerjileri daha yakından tanımamız

İçin aşağıdaki anahtar kelimeler yol açıcı olacaktır.

Satürn; istikrar, sebat, azim ve disiplin gezegeni. Hayat amacınıza doğru giderken başarmanıza zemin hazırlayan bir çok konu bu gezegen ile ilişkilidir. Bazen azla yetinmek, bazen yaşamın bir çok alanda bizi kısıtladığını düşünmek gibi bir durumda isek Gökyüzünde bulunan Satürn doğum haritamızdaki bir gezegenle bağlantı içine girmiş olabilir. Bu durumda bizi bir teste tabi tutmaktadır. Asıl amacı ise tabii ki sağlam bir zemin üzerine binamızı inşa etmektir. Malzemeden çalmaya karşı tahammülü yoktur.

Uranüs; her türlü değişikliği, öngörülemez, ani başlangıç ve bitişleri verir. Merkür’ün bir üst titreşimidir. Merkür'deki AKIL Uranüs’te dehaya dönüşmüştür. Engel tanımaz bir coşkun su gibi bentleri yıkar, yeniyi ve yeniden yana tercihleri devreye sokar. Bilimsel alanda, hava yollarında,  elektronik, uzay alanlarında, astrolojide etkileri yüksek dozdadır.

Bu iki gezegen ;

*17 Şubat

*15 Haziran

*24 Aralık tarihlerinde kesinleşecek 3 kare açı ile gündeme eski ile yeninin çatışmasını taşıyacak. 2020’nin toprak elementinde yer alan yoğun gezegen birikimi ile geleneksel, muhafazakar, dar bakış açılı günlerinden sonra isyanın, bağımsızlık ve özgürlüğün hem düşünsel hem de eylemsel alandaki hava elementi ile tozu dumana kattıracak zamanları küresel olarak finansal ve kişisel olarak devrimsel olana yer açtıracak.

Doğum haritanızda 7-13-11 derecelerde sabit burçlarda ( boğa, akrep, aslan, kova) gezegen yerleşiminiz varsa sizin artık gelen dalgayı dalgakıran yaparak atlatma çabalarınızı da yerle bir edecek, dalganın tam ortasında dans etmeniz için zorlayacaktır. Belki de sörf tahtası edinmek iyi bir seçim olabilir. Tabii üzerinde durmayı düşe kalka öğrenmeyi ihmal etmeden.

B. Gelelim Plüto – Eris karesine…

Eris, Plüto’dan sonra gelen yörüngesinde hareket eden bir asteroiddir. Dişil enerjiye sahip olup şu an Koç Burcu’ndadır. Oğlak’taki Plüton ile kare açısı geri hareketten dolayı geçtiğimiz yılda tetiklenmiştir.

Eris, eğer bir yerde erkek egemen sistem kadını görmezden geliyorsa, kadın üzerinde baskı ve zorlama ile birtakım dayatmaları zorluyorsa orada bir başkaldırı, isyan fitilini ateşler.

Burada Oğlak Burcu’nu geleneksel ve muhafazakar bir ataerkil sistem olarak hatırlarsak buradaki Plüton’un tutkulu ve zorlu direncini yıkmak için Eris’in çatışmalar ve sürtüşmelerle dolu meydanda olduğunu bilmeliyiz. İrade ve irademiz dışındaki tutkular ringde. Kıyasıya bir savaştalar.

 

 

Genel hatlarıyla bu etki altında bir yıla başladık. Gerçekten büyük resme bakmaya niyet edenlerin bile tam anlamıyla görmekte zorlandıkları yıl, aileye yeni katılan ve öncekilere hiç benzemeyen bir bebek gibi karşılanmalı. Onu tanımaya çalışırken kıyaslamamak, sahibi değil emanetçisi olduğumuzu unutmamak hepimiz için yılın bizden beklediği enerjisini fikirsel bir esnekliği kuşanmamızla mümkün görünüyor.

‘’ İyinin ve kötünün olmadığı bir yer var.

Seninle orada buluşalım.’’ Mevlana

25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...