12 Mart 2024 Salı

Astrolojide Gelecek Tahminlerinin Çapı ve Yöntemleri


Gelecek BİLİNEBİLİR Mİ?

Astroloji,  gezegen döngülerinin incelenerek gelecek için öngörü yapar. Bu yüzlerce yıllık gözleme, tutulan istatistiklere dayanır.



Kullandığımız Yöntemler; 

Transitler ( birincil. ikincil, üçüncül ilerletimler)

İkincil İlerletimler

Solar Arc Directions – Güneş Yayı

Solar Return – Güneş Dönüşü

Lunar Return – Ay Dönüşü

Projections (Annual) – Yıllık Projeksiyon

İLERLETİM HARİTALARI

 İlerletim haritaları, astrologlar tarafından kullanılan ve bireyin doğum haritasına uygulanan tahmin tekniklerinden biridir .

 Kullanılan birkaç farklı ilerleme tekniği türü vardır, ancak en yaygın olanı İkincil İlerlemeler olarak adlandırılır.

Esasen, kişinin doğum anından sonraki her 24 saatlik periyodu, hayatındaki bir yılı temsil edecek şekilde kullanır. Bu 24 saatlik süre içinde yaşanan astrolojik olaylar, o güne karşılık gelen yıl boyunca kişinin hayatındaki olayları yansıtır.

 Örnek olarak, eğer Güneş kişinin doğum tarihinden 25 gün sonra burç değiştiriyorsa bu, kişinin 25 yaş civarında kimliğini, canlılığını ve yaşam amacını deneyimleme ve buna odaklanma biçiminde önemli bir değişime işaret eder.

İkincil ilerlemeler, TRANSİTLERDEN  çok daha yavaş bir döngüdür. Çoğu zaman, daha spesifik olaylar üretme eğiliminde olan geçişlerden daha fazla arka plan etkisine sahiptirler .

Bir gezegenin burç değiştirmesi  çok önemli kabul edilir; bu, kişinin o gezegenin enerjisini gelecek yıllar boyunca kullanma biçiminde önemli bir değişiklik gösterebilir. İlerlemiş bir gezegen doğum haritasındaki bir gezegen ya da aksa  önemli bir açı oluşturduğunda, kişinin hayatında olaylar başlar.



25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...