2 Ekim 2017 Pazartesi

2017 EKİM AYI ASTROLOJİK DEĞERLENDİRMESİ


Ekim ayına, Mars ve Plüton arasında oluşan 120 derecelik açı ile başlıyoruz. Hemen arkasından ayın 3’ünde Merkür aynı şekilde Plüton ile olumlu bir açı yapacak.
Harekete geçerken akıl ve irade kullanımımız hem titiz, hem de detaylı bir plan dahilinde olduğu zaman bilmeliyiz ki bu itilim bize güç kazandıracaktır. Dikkat ;
Organize olmalı, detayları göz ardı etmemeliyiz. Karar almak ve uygulamak bizi her zaman hayatla bir olarak akışta tutar. İlerlemenin temelinde yatan budur.
5 Ekim’de Koç Burcu’nda bir DOLUNAY yaşayacağız. Anın haritasında yükselen yöneticisi Merkür Terazi Burcu’nda bulunan Güneş ile kavuşumda bulunarak Dolunaya eşlik etmektedir. Bir önceki yeni ayda atılan tohumların hasat edileceği bu süreçte meraklı ve tutkulu olabiliriz. Bilgiyi toplarken ve yayarken dedikodulara karşı dikkatli olmak hem sosyal hem de ikili ilişkilerin temelini sağlam tutacaktır.
Dolunay anında, Başak Burcu’nda Venüs ve Mars tam kavuşumdadır. Sevgi ve mücadelenin kol kola girdiği bu süreçte restleşmelere dikkat etmeli, özgür irademizi farkındalıktan yana kullanmalıyız.
8 Ekim günü Venüs ve Satürn arasında kare açı meydana gelecek. Gerek lüks tüketim konularında gerekse de sevgi lisanımızda sınırların uzun vadede bizi sıkıntıya girmekten alıkoyacağını bilmeliyiz.
10 Ekim günü Jüpiter Akrep Burcu’na geçecek ve 2018’in Kasım ayına kadar burada kalacak. Algımızı derinleştirme, ruhsal yönlerimizi sağlamlaştırma konusunda ilahi destek alacağımız dönemlerdeyiz.
Gökyüzü 13-14 Ekim tarihlerinde hem Mars Satürn karesini yaşatacak hem de bir yıllık özlemin ardından Venüs’ü kendi yönettiği Terazi Burcu’nda vuslata erdirecek.

Dolunaydan bu yana bir türlü aldığı kararı hayata geçiremeyenler sizler için ters motivasyon zamanları. Tüm zorlanmalara rağmen inatla azmetmek sizi uygulama konusunda başarılı kılar.
17’sinde bu kez Merkür Akrep Burcu’na girecek ve hemen Jüpiter ile kavuşacaklar. Suskunluğun ve söz söylemenin zamanları ayrı ayrı. Doğru zamanı yakalayan kazançlı çıkacaktır.
Uranüs’ten karşıt açı alan Terazi YENİ AY’ı ayın 19’unda. Dolunayda eğer aile içi restleşmeler olduysa daha sıcak bir ortamda gönül alma zamanları. Anın haritasında Yengeç Burcu yükseliyor.
Ay’ın 22’sinde Mars Terazi Burcu’na geçiş yaparken Güneş ise Akrep Burcu’na geçiş hazırlığında bir gün sonra 0 derece Akrep’te başlayacağı yolculuğunda ilk durağı Jüpiter ile kavuşum yaşayacağı 26 Ekim günü olacak. Biz her kim isek o olduğumuz kimlik güç kazanacak. O zaman bugünden tedbirlerimizi almakta fayda var. Her birimiz için yenilenme, artık fayda vermeyen bize ağırlık yapan yanlarımızı elimine etme zamanları.
Ekim ayı başında Plüton’dan uyumlu açı alan Venüs, ayın sonunu kare açı tamamlıyor. Özellikle toplumsal alanda kadınların baskılandığı konular gündeme gelebilir.

Kadim ve bilge kadınların cadılık ile suçlandığı dönemlerden bugüne dek derinleşerek, güçlenerek gelen şifacılıklarını yeniden ele almaları için fırsatıyla birlikte sona eren Ekim ayının perdeyi Cadılar Bayramı ile kapaması astrolojinin eşzamanlılık prensibi ile ne kadar uyumlu değil mi?
Saygılarımla
Özlem MERTLER

1 Ekim 2017 Pazar

MARILYN MONROE


Marilyn Monroe, azmi, mücadeleyi, küçük yaşta sorumluluk almayı, zirveye yükselmeyi anlatan OĞLAK Burcu Tutulması sonrasında Dünya’ya gelmiştir.



Anın haritasında tutulmanın yönetici gezegeni SATÜRN Akrep Burcu’ndaydı, psikolojik ve maddi kaynakları işaret eden 2.eve yerleşmişti. Azmin kontrolsüz bir para hırsına dönüşmesi ve güç tutkunu olmasının zemininde yatan etken budur.

Doğum Haritasında  Tutulma Burcu 6.eve düşmektedir. Burası, bizim topluma sunduğumuz hizmeti anlatır. Bus stopsome like it hotniagaradon't bother to knock gibi harika filmler ile toplumsal hizmetini gerçekleştirmiştir. Buna sahnesi olan işleri anlatan Aslan Burcu’nun anın haritasında yükselmesi de destek vermiştir.

Ancak aile kurmasını ona tavsiye eden, sıcaklık ve korunma ihtiyacını vurgulayan Kuzey Ay Düğümü ’ne gitmektense Koç Burcu’nda aşkı hızlı tüketen Venüs’üne yenik düşmüştür.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Tutulma Burç ve derecesinden sonra gelen gezegen yazgının, kaderin gezegeni olup uzman bir astrolog tarafından yorumlanmadıkça olumsuz çalışır. En iyi çalışan gezegen ise burçlar sıralamasının tersi yönden gidildiğinde karşımıza çıkan ilk gezegendir.

Anın haritasında 7.evde ve Kova Burcu bulunan Ay, kaderseldir. Buğulu gözlerinin nedeni Neptün ile karşıt açıdadır. Paranoid Şizofreni teşhisinin ve uyuşturucu bağımlılığının altında bu konumlanma yatar.

Haritanın iyi çalışan gezegeni ise çalışma ve hizmet evinin yöneticisi olan, 4.evde Akrep Burcu’nda yer alan Satürn’dür. En kötü çalışan Ay ve karşısındaki Neptün ile T kare açı yapmaktadır. Çatışma ve sürtüşme yaratan bu görünüm güç kazanma konusunda motivasyonunu arttırmıştır.

Para ve başarı konusunda doyumsuzluğu, en mükemmeli hedeflemesi ve kendini yetersiz hissetmesi ile birlikte gelen uyuşturucu bağımlılığı 36 yaşında bu Dünya’ya veda etmesine neden olmuştur.


25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...