18 Ağustos 2018 Cumartesi

ASTROLOJİK DÖNGÜLER-2

YENİDEN DOĞUŞ VAADİ

Sistemimizin merkezi olan Güneş'in etrafında dolaşan gezegenlerin belli zaman aralıklarında birbirleri ile kavuşum yaptıklarını ve bunların hangi aralıklarla gerçekleştiğini burada yazmıştım. Her bir kavuşum kısa, orta ve uzun vadeli sürelerde tarih yazan bir etkiye sahiptir ve astrolojide tarih kavramının en güzel özetlerinden biri şöyledir;

'' Tarih geriye doğru bakarak anlaşılır ve ileriye doğru hareket planı çizdirir.''

Sizlere 2020 yılında yaşanacak Jüpiter, Satürn, Plüton ve Güney Ay Düğümü kavuşumlarının tarihsel etkilerini yorumlayarak FARKINDALIK yaratmaya çalışacağım. Zira, astrolog, falcı değildir, kehanet yapmaz, yaşanacak zamanın kalitesini ölçerken, kişileri bu titreşimlere uygun bir frekansa getirecek farkındalık yaratmak ile yükümlüdür. 

Bu analizimde kullandığım yöntem

-Jüpiter Satürn kavuşumu
-Satürn Plüton kavuşumu
-Neptün'ün bulunduğu burç ve Nakşadra
-Güney Ay Düğümü açılarını Sideral Zodyak ve Neo-Vedik teknikleri ile açıklamaktır. 

Astronomik Döngüler

**Jüpiter ve Satürn her 20 yılda bir,
**Satürn ve Plüton  her 33 yılda bir  kavuşurlar. 
**Neptün Mayıs 2018'den sonra 7 yıl boyunca Poorva Bhadrapada Nakşatrasında olacaktır. 
**Jüpiter Satürn kavuşumları sonrasında Jüpiter 3-4 yılda bir Ay Düğümlerinden herhangi biri ile kavuşum yapar. 
**Jüpiter Satürn kavuşumları sonrasında Satürn 6 yılda bir Ay Düğümlerinden herhangi biri ile kavuşum yapar. 



Kronolojik Sıraya Göre ;

24.08.2019 Satürn kavuşum Güney Ay Düğümü Yay Burcu 
03.01.2020 Jüpiter kavuşum Güney Ay Düğümü  Yay Burcu 

07.01.2020 Satürn kavuşum Plüton Yay Burcu 
25.02.2020 Satürn kavuşum Plüton Oğlak Burcu 

30.03.2020 Jüpiter kavuşum Plüton Yay Burcu 
21.06.2020 Jüpiter kavuşum Plüton Oğlak Burcu 
30.06.2020 Jüpiter kavuşum Satürn Yay Burcu
08.11.2020 Jüpiter kavuşum Satürn Yay Burcu

15.12.2020 Jüpiter kavuşum Satürn Oğlak Burcu döngüleri Gökyüzünde aktif hale gelecektir. 


Jüpiter ve Satürn  ile 20 yılda bir, Plüton ile 13 yılda bir kavuşum yaşar. Ancak yukarıda da gördüğünüz gibi 2020 de bu döngüler içiçe geçiyor. Ayrıca geri hareketten dolayı  hem Yay hem Oğlak Burcu'nda  sıradışı bir şekilde defaten kavuşum yaşıyorlar. Bu çok çok ender görülen bir olaydır. EVREN DÜĞMEYE BASTI  diye anlatmıştım 2018 yaz aylarını değerlendirirken. 

Ay Düğümleri TETİKÇİdir. Yukarıda verdiğim kavuşumlardan sonra karşıt ve kare açılarda gerçekleşecek ve işte dönülmez akşamın ufkunu tam da o zamanlarda hep bir ağızdan söyleyeceğiz. 

Toplumların ve bireylerin yaşamının hangi yöne evrileceğini gösteren  gökyüzü, ÖZGÜR İRADEye saygıda kusur etmez. Yani KOLEKTİFE RAĞMEN zembille inen bir İYİLİK ya da bir KÖTÜLÜK yoktur. Bireylerin FARKINDALIKlarına göre şekil alan bir gelecek vardır. Bu nedenle değerli astrolojiseverler, '' felaket'' ya da '' cennet'' yaratan kahinlerle aramızdaki farkı net çizmemiz lazım. Lütfen kehanet yapan astrologlara itibar etmeden enerjisel titreşiminizi yükseltmeye ve değişmeye giden yolu tercih edin. 

Şimdi bunları  unutmadan biraz daha derine inelim...


Satürn ve Plüton kavuşumundan başlarsak güç kurumsal yapıların elindedir. Bu güç, yenilenmek için derinlerden yüzeye doğru çıkar. Yay ve Oğlak Burcu ile etkiyi iki ayrı tema üzerinden veriyor olması hem ruhsal olarak gelişmemiş insanlar içindeki cehaleti, ihaneti kusacak hem de bu süre içinde çevrelerine baskı ve kısıtlama vereceklerdir. Bireysel olarak korkularımızın üstesinden gelmek için büyük fırsattır.  Güney Ay Düğümleri ile yapılan açılar her zaman bir tetik yapacak demiştim. Bu tetiği çektiren 2019 Şubat itibarı ile kesinleşecek Uranüs Boğa geçişi ve 2024'te yaşanacak Uranüs Jüpiter geçişlerini de harmanlayarak DEVAM EDELİM....

Yolsuzlukların, şaibelerin tarihin karanlık sayfalarına gömülmesi için uygun enerjiler...Değişen parasal sistem...Tabii ki öncesinde yaşanan hiperenflasyon...Nüfusa yetmeyen doğal kaynaklar... Hayatın zorlu yanları ile mücadele edenlerin Dünya'nın her yerinde yönetenlerden hoşnutsuzluğunu daha yüksek sesle dile getirmesi...Nakit sıkıntısı...İş, para, kariyer kayıpları...

DURUM bu  YORUM nedir diyenler için


Ne demiştim, geriye doğru bakarak anlaşılır ve ileri doğru plan yapılır. Astroloji bu planın harici referansıdır. 

Geriye doğru bakarsak;

Şubat 1961'de Jüpiter Satürn ile hem Yay ve sonrasında Oğlak Burcu'nda kavuşum yaptı. 
Şubat 1962'de Jüpiter Güney Ay Düğümü ile kavuştu. 
Mayıs 1962'de Satürn Güney Ay Düğümü ile kavuştu.

1960-62 arasında ABD tarihin en büyük vergi indirimlerini yaşadı. TV, buzdolabı, çamaşır makinesi her eve girdi. Piyasa canlandı. Başkan 1963 yılında bir suikaste kurban gidecek olan John F. Kennedy'di. Bunu Dünya çapında hızla yükselişe geçen Irkçılık ve  '' Gündüzden bir avuç güneş çalıp, geceleri ateşe vermeliyiz *'' diyen ve  tüm dünyada anti-kapitalist başkaldırının kolektif ölçekte kendini gösterdiği özgürlük talebini dile getiren 1968 kuşağı takip etti.

Bu hızlı yıllarda ay düğümleri Jüpiter ve Satürn ile kare, kavuşum ve karşıtlık yapmaya devam ediyordu. Her bir açıda bir başka olay Dünya'nın  eleğinden geçiyordu. 

Dünya'da karmaşıklığı Neptün verir. 1853 yılında Neptün Poorve Bhadrapada nakşadrasında iken Dünya'nın en büyük gemisi inşa edildi ve en büyük uçağı yapıldı. Osmanlı İmparatorluğu için ' hasta adam' tabiri ilk kez Rus Çarı 1. Nikolay tarafından kullanıldı. Kırım Savaşı başladı ve ilk kez elektrikli telgraf kullanıldı. Politik istikrarsızlık ve güç savaşları ile birlikte komploların yaygın olduğu bir konum. Film endüstrisinin güçlendiği, tütün ve tütün mamullerinin farklı bir işleyişe tabii tutularak belki zararının hafifletildiği,  pamuk, ilaç ve medikal ürün piyasalarının canlanacağı ve sosyalizm talebinin dile geldiği zamanlar olması mümkün. 

Satürn ve Plüton kavuşumlarının geriye doğru bakılarak kavranması için aşağıdaki zaman dilimleri büyüteç altına alınmalıdır.

Güç, otorite, dönüşüm zemininde yaşanacak bir süreç var önümüzde. 1. ve 2. Dünya Savaşı zamanında etkin olan bir kavuşumdan söz ediyoruz. Kavuşum sonrası yaptıkları açılarla beraber baktığımız zaman IMF oluşumu, Hindistan-Pakistan ayrılışı, 1982 deki büyük ekonomik durgunluk zamanları, Cenevre Anlaşması , Kıbrıs Harekatı ve Arap Baharı hep bu kitlelere gücünü kabul ettirmek için baskı uygulayan sistemleri harekete geçirmiştir.  

PEKİ YA GELECEK ?

Astrolog Hakan Kırkoğlu konu ile ilgili 18.08.2018 tarihli Milliyet Gazetesi'nde yer alan yazısını şu cümle sonlandırıyor.

''Kişisel haritanızda neyi tamamlamak ve bitirmek üzere olduğunuzu farketmek için Akrep Burcu'nun düştüğü eve bakınız. 2020 yılında ise Saka Burcu'nun düştüğü eve bakınız. Yepyeni kariyer ve ilerleme trendlerini göreceksiniz''

Astrolog Öner Döşer ise konu ile Tarih, Tekerrür ve Astroloji yazı dizisinde 7 yıl önce Satürn Plüton kavuşumlarına dikkat çekmiş. Okurlarını savunma güdüsü ile hırs ve şiddete başvurmamaları konusunda uyarmış. Belki yeni yazısında bu uyarının çerçevesini genişletir. 

Duayen Astrolog Robert Hand ise ;
'' Bizim herhangi bir zamanda kendimizi tamamıyla gerçekleştirebilip gerçekleştiremeyeceğimiz yıldızlarda yazmaz. Yıldızlarda yazan, bunun nasıl yapılacağıdır –eğer haritayı bu açıdan okuyabilirsek.''

Ben yazımı sonlandırırken özgür irade ve kader konusunda tüm okuyucularımı düşünmeye davet ediyorum. 

İnsan bilincinde ileri doğru evrilme ihtiyacı vardır. Bu dönem için tekrar hatırlatmakta fayda var, geri dönüşümü olmayan günlerdeyiz. Sistem yeniden kuruluyor. Bu satırı okumak sizi nasıl hissettiriyor? Korku mu? Panik mi? Endişe mi? Eğer öyle ise lütfen yeniyi seçmek için niyet edin. Her doğum sancılıdır ancak bir bebek doğduktan sonra mutluluk hakimdir. Değişime direnç göstermek nafiledir. Çok büyük, çok önemli değişiklikler olacaktır. Bu güçlü etkinin hangi yöne evrileceği biz insanların elinde. GERÇEK nedir, gerçek sandığımız şeyler ya bizim yanılsamamız ise? Bir lidere ihtiyacımız var ise bu gerçeklik olabilir mi? Bugünden bu kavramlarının netleşmesi gerekiyor ki değişimden sonra gelen YENİ adaletli, eşit, özgürlükçü olsun. Kendini baştan yaratan ve bu gayreti gösterenler ve onların toplum motivasyonunu yükseltme çabaları, erdem, ahlak anlayışlarının genişlemesi geleceğimizi kazandıracaktır. 





Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür… 

Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür… 

Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür… 

Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür… Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür… 

Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür… 

Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür.”

 Gandhi



Kaynakça
Ahmet Doğaner
 Neo-Vedik Teknikleri Facebook sayfası
B.Brady, The Eagle and The Lark

* “Jonathan’dan Notlar…”, Koyu Kırmızı, Yıl:1, No:1, Eylül 2015, s.12.

** Yorumlarımda zaman orbu kullandım . Bir ay önce ve bir ay sonra etkilidir. 


16 Ağustos 2018 Perşembe

URANUS

Anahtar İlke: Hızlı beklenmedik değişim, Dönüş dönüşüm, parlama, ütopya,
 bağımsızlık, uzaklık, devrim, deli, tuhaf, isyan, orjinal, deha pırıltısı, döneklik,
ihanet, bireysellik, özgürleşme dürtüsü, başkaldırmak ve sarsmak, kurtuluş,
ani uyanış, gerçeğin farkındalığı ile özgürlük, radikal değişim, standarttan 
sapma, kırık, kaza, kırık, grev, new age, darbe, sürpriz, uyanma, elektrik,
 Uykudan uyanmak, özgürlük, denizdeki ani fırtına.

Zodyak boyunca seyahat oranı: yılda yaklaşık 40 derece
Bir grafikle dolaşma zamanı: yaklaşık 84 yıl.
Öngörü astrolojisinde kullanımı: Transit ve sec. Progress de kullanılır.
Temsil ettiği kişiler: Alışılmadık, bağımsız, kaotik, eksantrik veya isyankar olan herhangi bir kişi.
 Ek olarak heyecan verici kişi, değişim getiren kişi.

Uranüs, beklenmedik değişimle ilgilidir. Sorumluluk modellerini kırma arzusu.
 Sorumluluktan uzak olmak  özgür olmak. Vahşi, elektrikli, garip, hızlı, duygusal 
olmayan, hızlı yaşam şeridi. Bu gezegenin enerjisi kaostur. Bu, hoş karşılanmayabilir
 veya korkulabilir. Duygusal olmayan genel bir tepki vasıtasıyla kendiliğinden 
değişim, çünkü birey, olaylarla vakit geçirmek veya düşünmek için zaman kaybına 
sahip değildir. Bu sorunun üzerine gemi sanki fırtınada gibidir ve  
meditasyon yapacak vaktimiz yoktur.

25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...