20 Temmuz 2018 Cuma

27 TEMMUZ AY TUTULMASI





27 Temmuz günü İstanbul saatine göre 23.20’de 4 derece KOVA BURCU’nda bir ay tutulması gerçekleşecek.
Ay Tutulmaları bir DOLUNAY evresidir.

            


Bu bir dolunay tutulmasıdır, bu nedenle çalışmayan projelere yakın mesafeler, sonuna yaklaşan ilişkiler ve mali durumların ele alınmasına ihtiyaç duyulduğundan bir kaos süreci yaşanabilir.
Peki, Beni Ne Bekliyor?
 Tutulmanın etkisi işbirlikçi bir şekilde çalışmakla ilgilidir, bu yüzden aslan – kova hattı enerjilerini iyi tanımak gerekmektedir. Tutulma yöneticilerinin birbirlerine yapmış olduğu 150 derecelik açı endişe duygusunu körüklemektedir
Kova enerjisi değişmeyi çok sever, bu yüzden önce topraklandığınızdan emin olmanız gerekmektedir.  Aynı zamanda gerileyen Merkür ‘e bağlı olarak, karışıklığın açık olabileceği düşünülürse, düşünmeksizin, iletişime geçmemek gerektiğini hatırlatmakta fayda var.
İstek – arzu – ihtiyaç konularında alacağımız kararlardan önce kafalarımızın net olması gerekmektedir. Sorumluluk alanlarımızın sınırı çizileceği için bunu baştan biz yapalım. Gökyüzü ’ne yardımcı olalım.  Bireysel olarak sağlam iradeye sahip, olgun kişiler bu tutulmanın işbirlikçileridir.
Uzun zamandır istikrar, azim ve çalışma ile inşa ettiğiniz bir hayatınız varsa kaotik ortama rağmen gemiyi yüzdüren kaptan misali olabilirsiniz.
Restleşme enerjisinin çift etkili olacağı süreçte temkin, iki susup bir dinlemek önemli iken. Tutulma yöneticisi Satürn’ün işaret ettiği havlu atmadan, yorulmadan hazırlanma, inşa etmeyi ve yenilgiyi kabul etmemeyi benimsemeliyiz.

Herkesin doğum haritası kendine özel eşsiz ve biriciktir. Ancak genel olarak yükselen burçlara göre yorumlamak gerekirse;

Yükselen KOÇ: Tutulma sizin çocuklar ve yaratıcılık alanınız ve büyük hayallerinizin arasında bir gerilime neden olmuş olabilir. Dolayısı ile bu konularda sosyal çevrenizden beklediğiniz destek gecikiyor olabilir. Flörtünüz varsa aranızda bir gerilim olabilir. Geçmişten gelen ve sizi harekete geçmekten alıkoyan kimi inatçı noktalarınızı gösterme gayretinde bir dolunay yaşayacaksınız.

Yükselen BOĞALAR: Ev, aile, aidiyet ile iş ve kariyer konularında bir çekişme olması mümkün. Burcunuzda bulunan Uranüs, ani bir etki verir. Siz, ani bir şekilde sonuçlanacak olay yaşarsanız büyük planda ya da uzun vadede sizin hayrınıza olacağını unutmamalısınız. Risk almaktan kaçınmayın diyen Gökyüzü, aksini yapan Boğalara zorla sözünü geçirtecek.

Yükselen İKİZLER: Kendinizi derinleştirmekten çekindiğiniz, ayak direttiğiniz hangi özellikleriniz var? Belki gerekli olan bir yeni eğitim? Ya da eskiden kalan bir projeyi sonlandırmak. Bunun için önemli bir destek var. Yol ayrımındasınız. Hangi yönü seçeceğinize kara vermeden önce – ki bu sizin için kolay değil- mutlaka kolayına değil risk alarak dahi olsa uzun vadeli ve istikrar verici olmasını tercih etmelisiniz.

Yükselen YENGEÇLER: Krediler, vergi ve sigorta ile ilgili pürüz kalmadığından emin olmalısınız. Siz, bu tutulmada bütçe planınızı yaparken Gökyüzü enerjisine uygun bir risk almaya çalışabilirsiniz ancak uzman desteği ile bu kararı almanızda fayda var. Evli olan yengeçler için güç desteği vadeden tutulma enerjileri, bu vaadi gerçekleştirmek için sizin tüm hassasiyetinize rağmen dönüşüm enerjileri ile bir olmanızı beklemektedir.

Yükselen ASLANLAR: Hayatınızda işinize yaramayan, size yük gelen neler var? Bu fazla kilodan istismar edildiğiniz herhangi bir alana kadar değişebilir. İlk başta sizin için güvenli olan bu ortamlardan sıyrılmak biraz ürkütücü gelse bile gelecekte sizin için ne kadar olumlu olduğunu deneyimleyecek olan siz olacaksınız. Yaralı şifacı Chiron size yara bandı olmak için bekliyor. Şifayı kabul edin.

Yükselen BAŞAKLAR:Burcunuzda bulunan Venüs gezegeni aşk ve sevgi ile ilgili olduğu gibi öz değeriniz ile ilgili de sizi cesaretlendirirken büyük değişim gezegeni Plüton’dan destek almakta. Bu tutulma sizin gündelik çalışma hayatınız ve kendinizden bile sakladığınız kimi yönleriniz arasında gerçekleşirken, yol değişikliğine gideceğinizin altını çiziyor.

Yükselen TERAZİLER: Tutulma çocuklar ve hobileriniz ile sosyal çevreniz arasında bir enerji değişimini tetiklerken, bütçe kontrolü açısından bir şans sunmakta. Evli olan Terazilerin, ilişkilerine gelecek olan şifa desteği verirken, sağlık kontrolleri için gerekli önlemleri almanız gerektiğini söylemektedir.

Yükselen AKREPLER: Küllerinizden doğmaya alışkın olduğunuz için bu tutulma ile yaşayacağınız restleşmenin etkileri daha hafif kalacaktır diye tahmin ediyorum. Jüpiter ileri hareketine başladığı için sizin burcunuzdan desteğini verirken Neptün’den de diğer bir destek eli uzanıyor size. Bu sefer bir kartal gibi yüksekten uçmayı tercih eden tüm akreplere, gerek kökleri gerekse işleri arasındaki sürtüşmeler süreci iyi yönetilebilecek olarak görünüyor.

Yükselen YAYLAR: Tutulma sizin için derin ve yüzeysel alanlarda bir içsel gerilime neden olabilir. Derinliklere doğru uzanmanıza destek olacak kişi ya da kişiler size yabancı olmayan bir komşu, genç akraba veya kardeşleriniz olabilir. Hayatınızda ertelediğiniz bir eğitim kararını yeniden almadan önce tutulmanın geçmesini bekleyin.

Yükselen OĞLAKLAR: Tutulma yöneticisi sizin burcunuzda. Burada geri harekette olması sizin için içe dönmeyi zorlayıcı bir etkiye neden olmuş olabilir. Ancak, içsel olarak kendinizi kontrol etmeniz için tarafsız bir gözle bakmayı bilmeniz gerekebilir. Gökyüzünün elektrik yüklü Uranüs’ü size desteğe hazır. Çıkış yolu yaratıcılığınızı kullanmanıza bağlı olarak açılacak.

Yükselen KOVALAR: Eğer doğum haritanızda 4 derece sabit burçta bir gezegen varsa etkisi daha da yoğun hissedilecek olan bir tutulmanın başrolündesiniz. Aile, ebeveynler ve kökleriniz ile ilgili olarak affetme, özgürleşme çalışmalarına derin bir inançla başlamak için uygun zamanlar. Burada bloke olan duygular sizin zaten dümensiz bir gemi sallanan tutulma enerjinizde dümeni de elinizden alabilir.

Yükselen BALIKLAR: Tutulma kendinizi aşma, azat olma ve günlük hayatının rutinine bağlanıp kalma arasında bir gerilime yol açıyor olabilir. Burcunuzda bulunan büyük şifacı Neptün’ün ilahi koruma olan Jüpiter ile yaptığı uyumlu bir enerji var. Bu güzel enerjiden faydalanmaya çalışın. Net karar vermek ne istediğinizden ya da ne istemediğinizden emin olmakla başlar. İsteklerinize yoğunlaşmanızı öneriyor Gökyüzü.

16 Temmuz 2018 Pazartesi

DOĞUM HARİTASINDAKİ KARMİK NOKTALARA TUTULAN BİR BÜYÜTEÇ : ELEMENTLER



Kişinin geçmiş yaşamından bu yaşamına neler getirdiği ve bu getirdiği 
birikimleri çerçevesinde Dünya’yı nasıl algıladıkları ve nasıl bir etkileşim 
içinde olduklarını çözümlemek için yararlandığımız en temel  tekniklerden biridir  ELEMENTLER . Var olmanın dört temel biçimidir.
 
4 element vardır. Toprak, hava, su, ateş. 
 
 
 
*Toprak Elementi beden ve madde,
*Hava zihin 
*Su duygu ve hislerle 
*Ateş ruh ve sezgilerle ilgilidir.
 
 
Güneş burcunuzun yer aldığı element karakteriniz üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Elementlerin her biri, Dünya’yı farklı bir noktadan algılamamıza yarar. Toprak pratik ve duyu odaklı, yaşamı fiziksel bir bedenle deneyimliyor. Hava akıllı ve entelektüeldir, zihinsel bir anlayışa ulaşır ve zihni aracılığıyla yaşamı deneyimlemektedir. Su, duyarlı ve his odaklı, duyguları aracılığıyla yaşamı deneyimliyor. Yaratıcı ateşin vizyoner bir algısı vardır ve sezgi ve ruhla hayatı neşeli yaşar.


İngiliz Astrolog Judy Hall’e göre;


TOPRAK: Boğa, Başak ve Oğlak

Toprak, bedenlenmeye ve fiziksel bir bedenle ve beş duyuyla yaşam deneyimlemekle ilgilidir. Bu element şekillendirir ve maddeyi oluşturur. Pratiklerle ilgilenir ve dış ortamı ustalıkla işler. Bunu yapmak için, toprak burçları tat, dokunma, duyma, görme ve koku duyularını kullanır. Dünya öğesi ile ilgilidir. Arazi ile ve imalat ve üretim ile özellikle güçlü bir temas vardır. Verimli bir elementtir toprak burçları kendine yeterlidir.

DENGESİZLİKLERİ

Toprak elementindeki bir dengesizlik meydana geldiğinde;
Geçmişte fiziksel bir bedende olmakta zorluk yaşanmış olabilir.
Vücut göz ardı edilmiş, istismar edilmiş veya kötüye kullanılmış olabilir.
Her seviyede geçmişin veya toksinlerin atılmasına izin vermede zorluk olabilir.
Çok az toprak haritasında ve topraklanmamış ve dengesiz (ve vücudun içine demirlemek için kilo sorunları geliştirebilirsiniz).
Çok fazla ve hayal gücü ve kendiliğindenlikten yoksun olabilirsiniz.
Bulimia ve anoreksiya gibi yeme bozuklukları doğum haritasında bir toprak elementi dengesizliğine  eşlik ederse, nervoza geçmiş yaşam deneyimlerine de bağlı olabilir.


Alman Astrolog Hajo Banzhaf’a göre;

Toprak insanının dünyası gerçeklerin, deneyimlerin, düzenin ve kurgunun dünyasıdır. Eliyle tutup kavrayabildiği ve duyuları ile algılayabildiği her şeye değer verir. Toprak insanı ateşli spekülasyonlara sıcak bakmaz, yükseltilmiş teoriler onun için çok havadadır ve su grubuna özgü fanteziler onun gerçeklik duygusuna pek hitap etmez. Toprak grubu insanı elindeki bir kuşu çatıdaki iki kuşa tercih eder. Onun için en önemli şey elinde ne kaldığı ve cebinde ne olduğu, yani sonuçta akşam dönerken evine ne götüreceğidir. Toprak insanları hareketlerinde planlı (önceden tasarlanmış) ve yavaş olabilirler, ancak çok dayanıklıdırlar ve bir yerde kalma (direnme) güçleri vardır. Bir projeyle ilgilendikleri zaman hedeflerine ulaşana kadar bu projeyi doğrudan ve sürekli olarak uygularlar. Pragmatik değerlere karşı duydukları derin güven onları geleneksel olanın koruyucusu ve uçarı ütopyaların yergicisi yapmaktadır. Modern çözümlerden çok, denenmiş, gerçek metotlara değer verir. Aynı şekilde "geçmiş" ve "şimdi" ne olduğu belli olmayan, belirsiz ve güvensiz "gelecek"ten daha önemlidir. Kök salmış toprak insanı idealler, düşünceler ve arzular dünyasını -bazen de gerekli olan hayaller dünyasını- ısıtmak için isteksizdir.  



Amerikalı Astrolog Stephen Arroyo’ya göre;
Toprak burçları fiziksel formlar dünyası ile uyumu, maddi dünyayı kullanabilme ve uygulama kapasitesini gösterirler. Uygulamacı, maddi, ayakları yere basan, güvenliğini düşünen, gerçekçi, üretken, metodik, dayanıklı, mükemmeliyetçi, düzenli-tertipli, sabırlı, güvenilir, tutarlı, titiz, sağlam, dayanıklılık, metanet, nazik, yumuşak, uysal, alçakgönüllü.
 Toprak fazlalığı: Müşkülpesent, güçlük çıkartan, cimri, faydacı, işgüzar, bilmişlik taslayan, doğruluğu ve gerçekliği tek yanlı olarak yalnızca hareketlerin sonuçları ve başarıları ile değerlendiren, ayak direyen.
Toprak eksikliği: Uygulamadan yoksun, ayakları yere basmayan, dünyadaki yerini bulamayan, verimsiz, düzensiz, fiziksel gerekliliklerin farkında olmayan.

Türk Astrolog Hakan Kırkoğlu’na göre

Eğer haritanızda toprak elementi (Boğa, Başak ve Oğlak) fazla ise ağırlığınızı hafifletme ihtiyacı içindesiniz demektir. Toprak yavaş ve temkinlidir ancak fazlası can sıkıcı ve iletişimden uzak olabilir. Aşırı toprak durağanlık ve kapalılık yaratır. Takılıp kalmamak, çeşitlenmek ve daha fazla paylaşımda bulunmak için merakınızı artırmanın yollarını keşfetmelisiniz. Araştırma yapmak, öğrenmek, her yaşta eğitime açık olmak topraklara hayat ve canlılık getirir. Toprağı havalandırmadan verimli olmak mümkün değildir. Alışkanlıklarınızı yavaş yavaş değiştirmeye başlamanız, esneklik kazanmanız size çok iyi gelecek. 


*********************************************************************************


HAVA ELEMENTİ
İngiliz Astrolog Judy Hall’e göre;


Hava, anlama ve entelektüel kavramlara bağlı zihinsel unsurdur. Bilgi sentezler, formlar ve fikirleri iletir ve sonsuz olasılık oluşturur. Hava, dünyayı ve içindeki her şeyi anlamakla ilgilidir. Maddenin sınırlarının ötesinde görünmek, hava burçları yenilik ve iç görü ile fikirleri ve potansiyelleri şekillendirir. Hava burçları dünyayı kavramsallaştırır. Bunu yapmak için fikirlerini iletmek için başka insanlara ihtiyaç duyarlar. İhtiyaç duygusal bir şey değil. Bu unsur kuramsallaştırmak, tartışmak, tartışmak, tartışmak ve araştırmak zorundadır. Entelektüel yakınlık ve zihinsel uyarılmayı istiyor. Hava burçları, dünya ile etkileşimde objektif olma eğilimindedir, ancak inançlar bu konuda güçlü bir etkiye sahip olabilir.

DENGESİZLİKLERİ
Zihin çok güçlü olabilir. Hava dengesizlikleri geçmiş yaşamlardaki zekâya hükmedilen kişileri de gösterebilir ve aynı zamanda, yaşayamayacakları yerlerde de aynı şekilde hayatları olabilir. Diğer insanların kurallarını takip ettiler ya da kendi bilinçaltı süreçleri tarafından yönetildiler. Havaya yapılan vurgu, “kafaya odaklı”, entellektüel yaşamlara, muhtemelen duygu ve sezgilere zarar veren ve rasyonelliğe dayanmaktan vazgeçmeye çalışan kişilere işaret edebilir. Genelde duyguları ile temasta olmayan ve geçmişte duyguları kesen bir kişi olduğunu, çünkü bunların dayanılmaz olduğunu gösterir. Havanın yokluğu belki de batıl inanç ya da korkuyla itham edilen irrasyonel yaşamları gösterebilir.


Amerikalı Astrolog STEPHEN ARROYO’YA GORE
Hava fazlalığı: Boş kafalı, kuş beyinli, maymun iştahlı, dönek, gelgeç, dengesiz, dayanıksız, kararsız, sadece aklıyla yaşayan.
Hava Eksikliği: Tarafsızlık eksik, kendine, yaptıklarına tarafsız bakamaz, yeniliklere kapalı.
Alman Astrolog Hajo Banzhaf’a göre;

Hava insanı teoriler, düşünceler ve soyut olan herşeyin dünyasında kolay hareket eder. Çok çabuk kavrama becerisine ve kendini ifade edebilmek için tetikte bir sözsel yeteneğe sahiptir. Değişim ve ilişki kurma ihtiyacı onu bir yerden bir başka yere doğru sürükler, diğer yandan özgürlüğe ve bağımsızlığa karşı duyduğu arzu onu herhangi bir yerde fazla zaman harcamaktan alıkoyar. Böylece hava insanı diğer insanlarla arkadaşça ve açık bir şekilde ilişkiler kurar, ancak mesafeli ve "cool" bir etki yaratır.

Düşünce treni devamlı olarak raydan raya geçer, yüzeydedir. Bu insanlar zeki, bilgi vermeyi seven, düşünsel alanda yaratıcı, devamlı bilgi aktaran, çevreleriyle bağlantı kuran, soyut bir şekilde düşünen ve sorgulayan kişilerdir. Fakat derinlere inip çıkarım yapmaktan, duygulara sarılmaktan kaçmayı genellikle başarırlar. Bu durumda da hava insanına özgü olan hafiflik, canlılık ve devamlı meraklılık sonunda onu sabırsızlık, sinirlilik ve dağılmaya götürür. 
Türk Astrolog Hakan Kırkoğlu’na göre;
Eğer haritanızda hava elementi (İkizler, Terazi ve Saka) fazla ise aşırı objektifliğinizi, katılığınızı dengelemeniz sizi kafaca daha mutlu kılacaktır. Nemsiz bir hava kuru ve rahatsız edici olur. Güçlü hava elementi taşıyan kişiler problemlerle karşılaştığında olayları sadece akıllarıyla çözmeye, yapay çözümler bulmaya çalışırlar. Halbuki kendi duygularımızı anlamazsak, sıkıntılarımızı da anlayamayız. Bu nedenle, önce kendi duygularınızdan başlayarak, başkaları ile daha yakın ve empatik ilişkiler kurmaya başlamanız görünürdeki soğukluğunuzu, aşırı bağımsızlığınızı dengeleyecektir. Böyle zihinsel alanda daha yumuşak ve aynı zamanda yaratıcı da olabilirsiniz



***************************************************************************
SU ELEMENTİ
İngiliz Astrolog Judy Hall’e göre;


Su: Yengeç, Akrep ve Balık 

Su burçları, dünyayı duyguları ve sezgisel algıları aracılığıyla öznel olarak deneyimliyor. Bu çevreyi yansıtan dünyayı yansıtırlar ve bu şekilde tepki gösterirler.
Su burçları empatiktir ve diğer insanların hislerine uyum gösterir.
Hassas su grupları zodyaktaki en yüksek duygu odaklı burçlardır. Davranış, öznel ve bilinçaltı olan duygusal tepkilerle motive olur. Bu yanıtlar doğrudan başka bir yaşamdan gelebilir. Hayal gücü yüksek ve duygular serbestçe akıyor, bilinçli bir yön olmadan su burcunu taşıyor. Su burçları duygusal olarak savunmasızdır çünkü başka insanlara ihtiyaç duyarlar. Objektif olmada zorluk bulmak, kendilerini bir başkasının gözünden geri yansıttıklarını görüyorlar ve bu süreçte derinden zarar görebilirler. Bu bir bakıcı ve hassas bir unsur ama kolayca olanı kurtarıcının kurtarıcısı ya da zulüm gibi "eski rollere" geri çekildi. Duyguları olan, dünyayı bu duygularla deneyimleyen, ancak onlar tarafından üstlenilmeyen bir kişi olmak. Başkalarının duygu ve ihtiyaçlarına karşı empatik ve duyarlı kalırken duygusal ayrılma geliştirmek. Kendinin nerede bittiğini ve başka birinin başladığını bilen güçlü sınırlar

DENGESİZLİKLERİ
Haritadaki su elementinin aşırı vurgusu, güçlü ve kontrol edilemeyen duyguların ve geçmiş hayatların göstergesidir. Sudaki birçok gezegeni olan biri aşırı hassas olabilir ya da kendine acıma duygusu olabilir. Su eksikliği, duyguların sıkı bir şekilde kontrol edildiği geçmiş  yaşamlardan gelen "duygusal kabızlığı" gösterebilir, çünkü çoğu zaman kişinin bir bozulmaya sürüklenmesini önlemek için bastırılmak zorunda oldukları acıdır.

Alman Astrolog Hajo Banzhaf’a göre;

Su insanı sezgisel olarak kendisini çevresindeki dünyaya uydurur. Antenleri her zaman algılamaya açıktır ve ona mükemmel bir empati yeteneği sağlar. Diğer yandan dıştaki herşeye bu kadar duyarlı olduğu için bu empati yeteneği dıştan gelecek etkilere karşı bir savunma oluşturmaktan alıkoyar. Su insanları inanılmaz derecede alıcıdırlar ve bu durum kendileriyle ilgisi olmayan enerjiler ve güçler tarafından etkilenmelerine yol açar. Duyarlılıkları diğer insanların kendilerinden ne beklediğini kavramalarını sağlar. Onların taleplerini karşılama konusundaki büyük isteklilikleri sonucunda binbir surata sahip ve o anda karşısındaki kişi neye ihtiyaç duyuyorsa o görüntüye kolayca girebilen bir insan ortaya çıkar.

Amerikalı Astrolog Stephen Arroyo’ya  göre;

Ruh hali sık değişen, duyarlı, kolay incinen, duygusal, empatik, tepki veren, kol-kanat geren, koruyucu, gizemli, kişisel, uyumlu, sezgisel hayal gücü, edilgen, pasif.
Su fazlalığı: Bağımlı, sürüklenen, bilinçdışında boğulan, yapışıp kalan, kolay incinen, edilgen.
Su Eksikliği: Duyarsız, kontrollü, endişeli, güvensiz

Hakan     KIRKOĞLU’na göre;
Eğer haritanızda su elementi (Yengeç, Akrep ve Balık) fazla ise aşırı hassasiyetler sizi bedensel ve ruhsal alanda çürütebilir. Aşırı su elementi subjektiflik yanında endişe, vesvese ve kendi kendini tahrip eden zihinsel eğilimlerle ilişkilidir. Halbuki sizin ateşin hareketine, güvenine ve sıcaklığına da ihtiyacınız var. Kendi merkezinize dönmeye, yaratıcı enerjinizi ortaya koyarak hayata daha büyük bir heyecan ve keyifle bakmaya hakkınız var. Suyun getirdiği pasifliği dengelemeniz için kişiliğinizi, heyecanınızı ortaya çıkaracak hobiler edinmek çok yararlı ve dengeleyici olacak.




**********************************************************************************
ATEŞ ELEMENTİ

İngiliz Astrolog Judy Hall’e göre;


Ateş, ruh ve yaratıcılığın unsurudur. Bu aktif, başlatıcı, vizyoner bir unsurdur. Onların enerjisi dünyayı aydınlatabilir, ya da varlığını yok eder. Ateş yaratıcı dürtüdür. Yeni ufuklara çıkıp yeni şeyler getirme, bir şeyleri var etme, harekete yeni olanaklar getirme ihtiyacıdır. Sonsuz olasılıkları gören ve hepsini keşfetmek isteyen iyimser bir unsurdur. Ateş elementinin başlama ve motive etme özelliği olmasa karmik geçmişin dönüşümü olmazdı. Ateş burçları  yaşama tutku ile bağlıdır. Onların   zorluğu, hayatları şekillendiren ve hareket ettiren ebedi ruha bağlanmaktır. Ruh olmadan, ateş ölür.

DENGESİZLİKLERİ
Çok fazla ateş, tamamen tüketen bir enerji olabilir. Yanabilir, coşkudan muzdarip olabilir, ya da asla bitmeyen yeni projeler başlatabilir. Vaatler üzerinde yaşayan aşırı iyimser. Geçmiş yaşam biçimi, benmerkezci ve dürtüsel olabilir. Buradaki zorluk, kendiliğinden hareket etmek, düşünmek ve sabırlı olmaktır. Gurur genellikle ateş dengesizliğinin bir parçası olduğundan, alçakgönüllülük uygulama ihtiyacı olabilir.
Çok az ateş tutulabilir ve enerji daha az, yaşama ya da yeni yaşam yaratma iradesinden yoksundur. Çok az ateşe sahip olan kişi muhtemelen yaşam enerjisini daha önceki bir yaşamda tüketmiş, çoğu zaman drene olana kadar bir başkasına vermiştir. Rezervler yeniden oluşturulmalı, yaratıcılık teşvik edilmeli ve enkarne ruhuna güçlü bir bağ kurulmalıdır.

Amerikalı Astrolog Stephen Arroyo’ya göre

Hevesli, enerjik, dürtüsel, çoşkulu, yaratıcı, cesur, kendini harekete geçiren, kendine güvenli, kendine yeterli, idealist, iyimser, öznel, ilham veren, bağımsız, önder, girişken, parlak, hareketli.
 Ateş fazlalığı: Yakıcı, tahrip edici, egosantrik, duyarsız, zorlayıcı, düşüncesiz, aceleci, sert, şiddetli.
Ateş eksikliği: Karamsar, heyecansız, hissiz, cansız, hevessiz.


Alman Astrolog Hajo Banzhaf’a göre;
Ateş burcunda doğan bir kişi iyimser ve coşkun bir dünyada yaşar (dünyayı böyle algılar) ve bu nitelikleri ifade edebilecek kapasiteye sahiptir. Risk almadaki cesareti ve kendine duyduğu güçlü inanç tükenmek bilmek enerjisinin kaynağıdır. Dürtülerinin gücüne güvenir, arzularının ve inançlarının peşinden koşar, aynı zamanda kendisini olayların merkezine yerleştirmekten hoşlanır. Fark edilmek önemlidir, bu yüzden görünür bir yerde olmak için büyük çaba sarf eder. Ateş, gücüyle diğer insanları harekete geçirir ve hedeflerine ulaşmaları için onları coşturur. Bu, onun harekete geçme ve harekete geçirme için kullandığı itici gücün biçimidir. Bir topluluğa hitap etmede üstat sayılır. Belirgin bir biçimi olmayan "geleceği" çok sever. Çünkü onu kendi isteğine göre şekillendirebilecektir. Damarlarındaki kanın dalgalanmasına yol açan büyük başarıları ve yeni başlangıçları riske atmaktan hoşlanır. Meydan okumak için yeni alanlara ihtiyaç duyar ve bir noktaya kadar başarısız olsa bile hemen toparlanır, ayağa kalkar ve yeniden dener. Onun için "bir dahaki sefer" veya "yeni bir başlangıç" her zaman mevcuttur.


Türk Astrolog Hakan Kırkoğlu’na göre;
Eğer haritanızda ateş elementi (Koç, Aslan ve Yay) fazla ise enerjinizi topraklamanız, başka bir deyişle somut hale getirmeniz yerinde olacak. Aşırı ateş öfke ve şiddet içerir. Şiddetin yıkıcılığına düşmemek için daha fazla üretmek, bir şeyler inşa etmek ve eldeki kaynakları aşırı harcamamak gerekir. Ateşin büyük bir enerjisi, heyecanı ve vizyonu vardır ama bu ilhamı elle tutulur hale getirecek alışkanlıklar da edinmek için biraz çaba sarf etmek iyi olur. Nitekim ateşi kontrol etmek için fırına ihtiyaç duyarız
***************************************************************************

Sonuç Yerine

Astrolog Judy Hall’e göre  Bir elementte üçten fazla veya hiç gezegen yoksa dengesizliktir’.  Bu net tanıma katılıyorum. Haritanın karmik boyutlarını araştırırken elementleri referans alacağımız özel bir kaynak oluşturduğu için astroloji camiası adına teşekkür ediyorum. Ancak toprak elementi ile ile ilgili yapmış olduğu ‘geçmişin toksinlerinden arınma’ tespitine çekinceli yaklaşıyorum. Toprak elementi yüksek haritalarda; yaşanılan yerde huzur ve istikrar üzerine yoğun bir gündem oluşturulurken eksikliğinde kısıtlandığını düşündüğü konularda özgür ve sınırsız olma çabalarını gözlemleyebiliriz. Astrolog Hajo Banzhaf’ın ilişkiler astrolojisi yorumlarken elementler üzerinden zenginleştirmesi söz konusudur. Böylelikle uyum ve denge adına önemli bir veriden faydalanmamızı sağlamıştır. Ateş elementi üzerine vurgulamış olduğu ‘bir topluluğa yönelik hitap etme’ dürtüsünün tüm ateş grubu burçlar için geçerli olduğunu düşünmüyorum. Astrolog Hakan Kırkoğlu’nun  yoğunluğu yaşanan haritalar için vermiş olduğu her önerinin okuyucu için uygulanabilir olduğunu görüyorum. Sanırım toprak elementinde yerleşen gezegenleri bu pratik çözümlerde etkilidir. Ancak Sayın Kırkoğlu’nun su elementi yoğunluğunu pasif olarak değerlendirmesine katılmıyorum. Aşağı doğru akan su, bu hareketinden dolayı üzerine kurulan santrallerin ürettiği enerji ile yeryüzünü beslemektedir. Astrolog Stephen Arroyo, elementler konusunda kitap yazacak kadar derin bir araştırma yapmıştır. Nihayetinde dilimize çevrilen eseri ile Türkiyeli astrolojiseverlerin önemli bir bilgi açığını kapamıştır. Hava elementi ile ilgili olarak fazlalığını değerlendirdiği kısımda benim görüşüme göre iki noktada farklı düşünüyoruz. Hava elementi fazla haritalarda boş beyinli ve kuş kafalı gibi tanımları kendi incelediğim doğum haritalarında bu denli uç ifadelerde görmedim. İkinci nokta ise, hava grubu burçların harekete geçme konusunda eksiklikleri ile ilgili. Hava grubu genel olarak akıl odaklı yaşar evet ancak aklın karar alma mekanizması sıklıkla uygulama konusunda da işlemektedir.

Siz değerli astrolojiseverlerin, bu makale ile kıyas yapacağı nice doğum haritası analizine dayalı bir karmik, psikolojik çıkarımının ülkemiz astrolojisi adına önemli bir eksiği kapatacağı umuduyla…






Kaynaklar
*Stephen Arroyo- Astroloji, Psikoloji & Dört Element, Barış İlhan Yayınevi, İstanbul, s.130-131
*Judy Hall-Past Life Astroloji
*Hajo Banzhaf, Çeviri Mehmet Arap
*Hakan Kırkoğlu, (26.04.2016-Milliyet)



Saygılarımla
Özlem MERTLER





25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...