4 Kasım 2016 Cuma

GÜNEŞ EVLERDE

Güneş Birinci Evde 


Güneş’in doğuşundan hemen önce gerçekleşen doğumla oluşan konumdur. Güneş ufukta yükselmeye doğru hareket ettiğinde, günü aydınlatır, yeni bir gün başlar, insanlar yataklarından kalkarlar. Güneş’i bu konumda doğan insan, sıcaklığı ve enerjisiyle çevresindekileri etkilemek, başkalarının dikkatini üzerlerine çekmek ister. Dışarıdan kolayca fark edilirler. Hayata şevkle ve enerjiyle sarılır, kendilerine meşgaleler yaratırlar. Aileden ya da atalarından kalan mirası sürdürmek yerine, kendisi farklı bir şeyler keşfetmek, yaratmak, kendi kimliğini bulmak ister. Kendi doğal otoritesini oluşturduğu bir pozisyonda olmak, tanınma arzusunu tatmin etmek ister. 

Eğer Güneş iyi açılar alıyorsa, hayatın ilk dönemlerinde kişinin bireyselliğinin gelişmesi için destekleyici faktörler kendiliğinden oluşur. Olumsuz konumda, kendine aşırı güvenli, fazla gururlu, ben merkezcil bir kişilik oluşabilir. Kendisini yeterince geliştirmediği takdirde sert bir tavırla otorite oluşturmaya çalışabilir. İnsanların sorgusuz sualsiz kendi isteklerini yerine getirmediğini görünce, önce insanların takdirini kazanması gerektiğini öğrenir. 


1 Kasım 2016 Salı

Chandra Dönemi

İnsanın 0-7 yaş aralığına denk düşen dönem. Sanskritçede Ay anlamına gelen Chandra ya da Selena dönemi olarak da isimlendirilir.

                                                                          चन्द्र (m
Çocuğun henüz karması oluşmamıştır. Anne karmasını yaşar. Geçmiş hayatından kimi izleri seçmek mümkündür. Bu dönemde yaşanan halisünasyon, gece kabusları, görünmeyen dostları, bir masal kahramanı yaratır gibi anlattıklarının izleri henüz tam olarak kapanmamış geçmiş dönem şuuru ile de ilişkilidir. Bir çocuğun bu dönemde yaşadıkları uzman bir astrolog tarafından titizlikle çalışılınca yaşadığı samsara döngüsü açığa çıkmaktadır.



30 Ekim 2016 Pazar

30 EKİM YENİ AYI


AKREBİN GÖZLERİ


Bugün akşam saatlerinde gökyüzünde ayda bir kez kavuşan Güneş ve Ay'ın birlikteliğini kutlayan mekanın ev sahibi akrep.

Akrep Burcu deyince akla gelen temaları anımsarsak; en derinlerdeki bilgelik, en derinlerdeki dönüşüm, Su grubunun sabiti Akrep Burcu, derinlerdeki o en derinlerdeki kör noktaları açığa çıkarmak için fırsat sunuyor. Tespit ilk adım ise ikinci adımın yolunu da Akrep aydınlatıyor. Okült konularda çalışan bir uzmandan yardım alarak kişisel haritanın yönlendirmesi ile kör noktaları yumuşatarak hayatın içine katmak yeni ayın kişisel olarak en çok desteklediği konu.

Gerek yükselen gerekse de ay ve güneşin kavuşum yaptığı sabit yıldızlar ise akciğerlere dikkat çekiyor. Terör saldırıları ve kadınlara yönelik şiddetin de gündemde kalacağını öngörmek mümkün. Yine içe dönme, ruhsallık konularında destekleyici etkiler Akrep temasında biraz daha konsantre hale geliyor.

Haritada kavuşum yapan Satürn ve Venüs sabit yıldız vaatlerinin altını çiziyor. Ayrıca harcamalara karşı da bütçe düzenlemenin önemini vurguluyor.

Su elementinin yüksek olması, hem fiziksel, hem ruhsal arınma için olgunlaşmış koşullardır. Hatta kişisel arınmanın yanısıra az ve doğal deterjanlarla çamaşırlar kısa sürede temizlenebilir. Bugün, bitkileri sulamak Akrep Burcu'nun yapraklarda tuttuğu şifayı arttırır. Toplamak gerekiyorsa kurutmak ya da hemen tüketmek şifasını güçlendirir.

Ülkemizin çocuk, hobi, borsa,  kültürel ve sanatsal faaliyetler, ünlüler evine denk gelecek olan yeni ay aynı zamanda bu konuları mercek altına alacak. Duyacağımız haberlerin fonunda yoğun  bir şekilde bu temalar yer alacak gibi görünmekte. Diplomatik girişimler ile birlikte ordunun bir süredir olduğu gibi gündemde olacağını haritaya bakmadan da söyleyebiliriz zaten.
https://www.youtube.com/watch?v=ZkIk8af-ukM

Kaderin değişimi niyetin gücü ölçüsündedir. 
Saygılarımla
Özlem MERTLER






25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...