11 Mart 2023 Cumartesi

14 MAYIS SEÇİM KARARININ RESMİ AÇIKLANDIĞI AN HARİTASI

 




Bu yazı seçimin Kopenhag Kriterlerine uygun, eşit ve adil bir şartta yapılması ve sonucununda aynı şartta değerlendirilmesi çerçevesinde kaleme alınmıştır. Trafoya kedinin girmesi, bir yerlerde birşeylerin patlaması, mühürsüz kağıdın kabulü ve nihayetinde atı alanın Üsküdar ı geçmesi gibi geçmiş seçimlerde birebir yaşadığımız her türlü durumun dışındadır.

 

Seçim kararının Cumhurbaşkanı tarafından açıklandığı anın değerlendirilmesidir.

Seçim

Seçmen iradesi

İktidar

Muhalefet

Seçmen gibi kavramlar astrolojik göstergelerini burç, ev, açı, sabian sembolleri ve asaletler yönünden değerlendirilmiştir.

 

Tüm bu olguları dikkate aldığım zaman,

 

Mevcut iktidar SATÜRN ile temsil edilmekte, Balık Burcunun 0 derecesinde yer almaktadır. Ay ile geniş bir tolerans içinde dahi olsa olumlu bir açısı vardır. An haritasında, halk belirsizliğe karşı netleşen tarihten dolayı zihninde durumu netleştirmiştir.

Sabian sembolü KALABALIK BİR PAZAR yeri olan iktidar cenahında elindekini parlatmak, pazarlamak, tezgaha çıkarmak, satmak için en usta cümleleri bulma, müşteriyi cezbetme ve buraya toplama arzusunu da gösterir. Dikkat edilecek noktalar, pazarın doğası gereği pazarcı çığırtkandır. Hem dil olarak hem de kalite açısından satış yapılan alanları değerlendirdiğimizde ucuz kelimesi hemen aklımıza gelir. Demek ki, burada biraz ucuz –  ikizlere takke diye çamaşırlarını pazarlayan  satıcılarını anımsayın. Basit, aşağılayıcı, amiyane bir dil ama ikna edici olduğunu da kabul etmek lazım.

 

Cumhurbaşkanının göstergesi olan GÜNEŞ ise AKŞAM YEMEĞİ İÇİN HAZIRLANMIŞ BİR MASA sembolünde. Sizin de nefesinizi kesti mi bilmiyorum. Bu masa bir balkon konuşması için hazırlanmış olabilir mi diye düşünmüyor değil insan. Bu sembolü açıkçası epey düşündüm. Masadaki yemek deyince sanki bir kalabalık geldi gözümün önüne. İktidar  kalabalık bir Pazar yerinden topladığını akşam yemeğinde yemek üzere hazırlık yapıyor.  Belki bu hazırlık akşam yemeğini ve bundan sonraki tüm öğünleri yurt dışında yemek için belki de artık bir 5 yıl daha aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yemek için.

 

Peki bizi nasıl anlatıyor semboller derseniz … DEVAM EDELİM……

Efendim, biz seçmenleri Ay ile anlama gayretindeyiz. Ay ise KELEBELİĞİN SOL TARAFINDAKİ ÜÇÜNCÜ KANAT sembolünde. Ah, halkım… Sofrada kurtlara yem olan kuzudan bile narin, kararsız, huzursuz, dengesiz halkımız. Bu metaforun aydınlık yanından baktığımda, kozasındaki tırtılın kelebeğe dönüşümü olarak görebilirim. Bu, her koşulda değişmenin dönüşmenin sembolüdür. Üstelik farklılıklarımızla birlikte yaşamaya dair – üç kanatlı kelebek- bir anlam çalıştırır.

 

Muhalefeti 4. Evden değerlendiririz. Buranın yöneticisi Venüs olup bulunduğu sabian SEMBOLÜ PASTEL RENKLERDE BİR KİŞİ AĞIR, DEĞERLİ AMA ÜSTÜ ÖRTÜLÜ BİR YÜK TAŞIYOR. İşte geldik dostlar, zurnanın son deliğine…İlk tespit ettiğim zaman omuzlarımda ağrı hissettim. Şeffaf bir süreç yönetileceğini pastel renklerinden anlıyoruz. Bu renkler halkın kelebeğin sol tarafındaki üçüncü kanat sembolüne de uyumlu. Bir yük taşıyorlar zira bıçak sırtı bir zeminde meydan muharebesi gibi bu iş. Değerli yük, kitlesinin beklentisi olabilir yükün ağırları her rengi bünyelerinde barındırmanın zorlu görevi olabilir. Çiğnenmemiş bir yolda yürümek zordur, bu denli geniş perspektifin dengesini tutturmak benzer zorluğu ama yeni, aydınlatıcı ve aniden zihinde beliren çözüm önerileri ile dinamizmi de beraberinde getirir.

SONUÇ OLARAK

Karar anının seçimsel sembolleri çok anlamlı ve sürecin çok çetin geçeceğininde habercisi.  İrademizi, gücümüzü, yenme, öne geçme dürtümüzü anlatan Marstır. Mars, gelecek hayalleri ve ümitleri ile ilgili alana yerleşmiş. Aynı zamanda yeni kurulacak parlamento için bir mücadele gerekliliğini de anlatıyor. Sonucu  bu yerleşimin denk geldiği sembol KAYGISIZ ÇOCUKLAR PATEN KAYIYOR anlatabilir pekala. Zira, kırılgan bir buz üzerinde her adımı hesaplı ve dikkatli atmak gerektiğine dikkat çeker bu sembol. Aynı zamanda tüm zorluklara rağmen moral motivasyonun yüksek olacağını, çocuklar gibi neşenin bir yerlerde hep var olacağını da anlatıyor bu cümle.

Bu süreç, içinde sayısız yeni deneyimleri eskinin resmine ekleyerek edinmenin mümkün kılındığı, her şeye rağmen güçlüğün içindeki kolaylığı da beraberinde getirdiği bir süreç. O zaman geriye kalan Nazım Hikmet in de dediği gibi

 yeter ki karamasın sol memenin altındaki cevahir.

Ümit, cesaret ve çocuksu neşe ile….


25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...