19 Şubat 2016 Cuma

22 ŞUBAT DOLUNAYI




22 Şubat 2016 günü saat 20.17 de Başak burcunun 3. Derecesinde bir dolunay gerçekleşiyor.
            
Genel olarak dolunay haritasına baktığımız zaman, yazımıza konu olacak olan kriterler aşağıdadır:

Ay Başak, Güneş ise Balık burcunda ve 5-11 aksında konumlanmışlar.
Balık burcu klasik yöneticisi olan Jüpiter Satürn’e kare, Chiron’a ise karşıt durumda.
Güneş Ay’ın modern yöneticisi olan Neptün ile kavuşumda.
Satürn Uranüs üçgen açısı var.
Uranüs Plüto kare açısı var.

Başak ve Balık aksı genel olarak gerçekçiliğin yüksek bir endişe hali ile gölge yönünü ortaya çıkarması ile tanımlanabilir. Bu ne demek, özelikle ülkemizde son zamanlarda artan bir şiddet, kaos ortamı ile ülke genelinde yaygın olarak komşu ülkelerle kader ortaklığı yapacağımız kaygısının artması demek. Bu ümitsizliğin eli kolu bağladığı zamanlardan geçiyoruz ve frene bozuk bir kamyon üzerimize son sürat gelirken yan tarafa çekilmeyecek kadar kendimizden geçip beklemeye koyulmuşuz demek. Özetle, bütünün en üst düzeydeki farkındalığı, huzuru, barışı için özveride bulunma, gerçeği söyleme cesaretini kuşanma ve farkındalığımızı arttırma, arttığı kadarını başkaları ile paylaşmaya gönüllü olmak demektir.

               
                      

Dile gelen Zodyak der ki, çok çalışmalısın, fırsatlar yeterince kaçtı artık ardından bakıp kalmamalısın. Bir an umut dolan, barışın nefesini ensende hisseden iyimserliğin takip eden diğer bir anda komşu  ülke halkına – hani o çok eleştirdiğin halkına hem de –benzer kaderi yaşamaktan dolayı boğazına lokmayı, gözüne yaşı diker durumda. Bu sarkacı umuttan yana dengeleyeceğiz.

Bir o yana bir bu yana salınırken sadece umut- umutsuzluk değil farkındalığımızı arttıracağımız. Gizemli, ruhsal, merhametli, duyarlı yönümüz ile sorunları görmezden gelmeye eğilimli, aldatan, aldattığı oranda aldanan yanlarımıza da dokunacak. Biz, gölgelerimizi kabul edip üstesinden gelmeye çalıştıkça güçleneceğiz.

Kaoslar, sınırlandırılmış haklar, kısıtlanmış özgürlükler ve beklenmedik yıkım ile tutulma arifesini karşılarken, çok, planlı, azimli çalışmamızın meyvelerini toplayabileceğimiz bir penceren dışarıya çıkmaya çalışan umudu içinde, aklı yollarda, neşesini yaşatmaya çalışan bir çocuk saflığındayız. Kızılderililerin yaşadıkları coğrafyanın en soğuk, en karlı zamanlarına gelen ve bu yüzden adı snow moon-karlı dolunay olan  Şubat dolunayında  içimizdeki bu  çocuğu, ümidin en sıcağı ile sarıp sarmalama, içindeki o ümidi herkese yayma zamanı.

Kaderin değişimi niyetin gücü ölçüsündedir.




25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...