10 Ocak 2016 Pazar

11.12.2015 Yeni Ay Yorumum

YAY’DA YENİ AY
AKORDU BOZUK ÇALGILAR KOROSU
11 Aralık 2015 günü saat 12:30’da yay burcunun 19. Derecesinde bir yeni ay yaşayacağız. Zodyağın 9. Evinde gerçekleşecek olan bu yeni ayda, yeni bir mevsimin kışın başlangıcı ile eskiyi ( davranış kalıpları, inançlar, bağımlılıkları) terk etmek yeniye doğru gitmek, yenilenmek, yeniyi kabul etmek, yeni yılın heyecanı ve her ulusta her dilde edilecek duaların gücü bir yanda. Diğer yanda 9.evin yöneticisi yay burcu varolan etkiyi destekliyor. Ancak burada, Satürn zorlayıcı etkisi ve adeta despot bir yöneticinin çalışanlara göz açtırmayan bakışları ile yerleşmekte.


Gökyüzünün açıları bize bir şeyler anlatıyor.Neler diyor bakalım;
Yay burcunun yöneticisi Jüpiter, Güneş’e ve Ay’a kare açı yapmakta.
Plüton, Uranüs ve Mars yıkıcı gezegenlerdir. Hepsinin birbiriyle olumsuz açısı mevcut.
Ayın Chiron, Uranüs ve Mars ile olumlu açıları var.

Ruhumuzun ve ilişkilerimizin yara aldığı konulardaki duygu tamirleri için uygun bir enerji, şansa ihtiyaç duyduğumuz konularda desteklenme hissedebiliriz. Özellikle biz astroloji meraklısı ve sevdalısı olanların ‘evrenin türküsü’nü bir parça daha net duyacağı ya da dilimizin döndüğü, sesimizin detone olmadan söyleyebileceğimiz bir enerji barındırıyor.

Tabii ki ülke ve dünya gündemindeki ard arda gelen ve ne yazık ki terörün daha da tetikleneceği günleri görmezden gelemeyiz. 9.ev mundane ( dünyevi) astrolojide, din veya ruhsal konulardaki tüm kurumları anlatmakta. İnanç ve medyayı hedefleyen açıklamalar, eylemler, özgürlük talebini haykıran ve bu sesi boğmaya çalışanlar arasında sert gerilimlere neden olabilir.

Yay burcu haritanızda hangi eve denk düşüyorsa, burada söylenecek sözler, bilgeliğin kapısını aralar unutmayın. Aradığımız bilgelik kendimizde, özümüzde. Bunu hatırladıkça ‘Arta’ yani bilgiyi doğru kullanmayı, ‘Dharma’ yani erdemliliğimizi yükseltmekte aracı yapmalıyız. ‘Kama’nın yani meşru hazların en büyük sınav olduğunu unutmadan.

Kaderin değişimi niyetin gücü ölçüsündedir.

Not: Fotoğraf internetten alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...