14 Nisan 2018 Cumartesi

29 derece Balık Burcu'nda CHIRON



Zodyağın son burcu olan Balık'ın son derecesi hem Plütonik bir etki verir zorlar hem de SCHEAT sabit yıldızı ile kavuşumu nedeni ile ölüm temasını gündeme getirir.Bugün sabaha karşı ABD'nin Suriye'ye füze saldırısı başlamasında rol oynayan göksel etkilerden bir tanesi de budur.

Chiron nedir?

Chiron, sistemizde bir gezegen değil Satürn ve Uranüs arasında yer alan bir kuyruklu yıldızdır. Mitolojide özetle yaralı şifacı olarak anlatılır. Astrolojide ise, fiziksel ve psikolojik olarak zorlandığımız, yara aldığımız alanları doğum haritamızda bulunduğu ev ve burç tarzında gösterir. Sembolü anahtar şeklindedir ve karmanın kapısını açtığı düşünülür.

20.04.2010 - 17.04.2018 tarihleri arasında Chiron Balık Burcu'ndaydı. Kendini feda ederek, sınırları koyamadan çözüldüğümüz alanlarda evrenin sonsuz zeka ve şifası ile bir olduğumuzu hatırlatmak üzere bulunduğu bu yolculuk iki gün sonra sona ermek üzere.

Ay'ın, bu derecede ve bu burçta Chiron ile kavuşumu için randevusu 28.04.2068'te.

Bu yazıyı sonuna kadar okuma olgunluğunda bir yaşa sahip olan çok az kişinin tanıklık edeceğini düşündüğüm 2068 yılında Dünya'nın ve üzerinde yaşayan insanların enerjisinin, kurban arketipinden uzaklaşarak, çok daha yüksek titreşimlerde olacağının umudu ile...

Not: Kurban Arketipi:Arketip, Platon tarafından ortaya atılan bir tezdir. İnsanlığın ideal ve ölümsüz şablonlar olduğunu belirtmiştir.  İnsanlığın temel inanışında ve düşünce yapısında bir çok arketip mevcuttur. Çocuk, şövalye, fahişe, kahraman, kral, kraliçe, zorba gibi kurban şablonu da herkesin içinde mevcuttur. Astrolojide Başak- Balık hattı ile sembolize edilen ve insanlığın ortak bilinçaltında Hz. İsa ve O'nun yaşadığına inanılan süreçle özdeşleştirilir. Kurban arketipi gölge ve aydınlık yanları ile değerlendirilmelidir ki her birimiz farkındalığımızı arttırarak bunlardan kurtulmayı seçelim. 
Gölge yönü ile bireyselliğini hiçe sayarak ailesi, eşi, dostu , kaderi ve yaratıcıyı suçlar. Aydınlık yönü ile özetle ' kaderimse değiştiririm' deme gücüdür.  

1 yorum:

  1. merhaba evet 29 derece balık--kaderimse değiştiririm....milat yazmaya geldim boşyere ölmeye değil...bundan tam 2020 sene önce olduğu gibi.. teşekkürler emeğinize ölmeye gelmedim olmaya geldim...

    YanıtlaSil

25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...