4 Eylül 2017 Pazartesi

2017 EYLÜL AYI ASTROLOJİK DEĞERLENDİRMESİ



Herkese Merhaba,

Bu yılı daha özelinde ise bu yılın yaz aylarını daha önce deneyimlemediğiniz kadar farklı geçirmiş olabilirsiniz. Enerjiler doğum haritanızdaki etkilerine göre sizi belki de hayatınızın milat süreçlerini yaşamanız için adeta iteklemiş olmalı. Bir çoğumuz sırtımızda şefkatli bir ‘’ yapabilirsin’’ eli bile hissetmeden bu enerjilerde dolaşıyorsak tek nedeni o elin daha önce bizi gitmemiz gereken yoldan alıkoymasıydı.

KISA BİR ANIMSATMA;

Mars ile Güneş ÇOK ENDER bir süreç yaşadılar. Birbirini takip eden burçlarda uzun bir süre bir arada kaldılar. Başak Burcu’nda bu birliktelik devam edecek.
Vedic’e göre Ay Düğümleri YENGEÇ / OĞLAK Burcu’na geçti.

Mars’ın Kuzey Ay Düğümü üzerinden geçişi sırasında GANDATA’yı yarattı. Bu yılı filme çeksek sanırım MARS başrolde olurdu. Şimdi tekrar ÇOK ENDER bir süreç olduğunu anımsatmakta fayda var. Mars Retroları ile birlikte Güneş etrafında 2 yılda bir dönüyorsa kavuşumları da bu süre içinde olur burada her şey yolunda. Ancak, suyun son ateşin ilk derecelerinde yer alan kavuşumlar Cahit Sıtkı Tarancı’nın 35 Yaş şiirini anımsatır bana.

‘’ Su insanı boğar, ateş yakarmış’’

 ( Bu yaratım Ekim Ayı’nda Satürn’ün burç değiştirmesi sırasında da yaşanacak. )


AYIN GEZEGEN HABERLERİ;
      2 Eylül Günü Mars Kuzey Ay Düğümü ile kavuştu.

     Yine 2 Eylül günü Merkür ve Mars Ağustos ayı tutulma derecesinde kavuşum yaptı.
      6 Eylül Merkür ileri hareketine başlayacak.
      Aynı gün Balık Burcu’nda Neptünyen bir DOLUNAY yaşayacağız.
     20 Eylül Başak Burcu Yeni Ayı’na Satürn karesi damgasını vuracak.
      17-30 Eylül’de KALA SARPA YOGA devrede.

Bu son derece enerji koridorundan koşar adım geçmeye çalışırken gidiş yolunu farkında olarak ışıkla aydınlattığımızda Ekim ayının yollarını da kişisel olarak olumlu bir süreç ile döşemiş olacağız. Bu yolun varacağı yerde Satürn burç değiştirmiş olacak ve Mars ile Venüs Gökyüzünde çok çok ender rastladığımız Başak Burcu’nda kavuşum yapacaklar.

Eylül ayına dönecek olursak;
Tutulma dereceleri tetikleniyor. Bu tip durumlar, tutulma etkilerini açığa çıkarırlar.
Süreç içinde yaşanan Katar restleşmesi Kuzey Kore’deki depremle derinleşirken bu yazının kaleme alındığı 5 Eylül sabahı gazeteler İsrail’in savaş hazırlıklarını yazıyorlar. Kasırga, hortum, sel gibi afetler hepimizi derinden etkilerken Balık Dolunayı etkisi ile devam edeceğini de gösteriyor.
Kala Sarpa yoga Dünya üzerinde etkili bir istikrar bozukluğu yaşatabilir. Tüm gezegenlerin Kuzey ve Güney Ay Düğümü arasında kaldığı çizgide bölünme konusunu gündeme taşır. Sonuçlarını kontrol edemediğimiz heyecan verici seçimler yerine hayatı dengede tutmaya çalışmak verimli bir sonuca götürür bizi.

Gerçek ve hayal bazen çok ince bir çizgi ile ayrılırlar birbirlerinden. Bu ayrımı tespit noktasında gözümüzü, kulağımızı dört açmalı, duyduğumuz her şeyi akıl süzgecinden geçirmeliyiz. Takıntı, kuruntu kaçınacağımız şeyler olmalı.
Son zamanlarda sık duyduğumuz ‘’ Akışta Kal’’ tavsiyesini farkındalıkla yaşamalıyız. Akışta kalmak, karanlıkta el yordamı ile yolu bulmaya çalışırken neden ve nerede olduğumuzu bilmektir.

 Kişisel olarak olumsuzluğa karşı dikkatli davranmalı ve durumlara sakince tepki göstermeye çalışmalıyız. Mümkünse, yeni bir  karar almamak veya bu günlerde geciktirmek için zaman ayırın. Dürtüsel ve öfkeli hareketlerin uzun vadeli faydalar sağlamadığını sıklıkla hatırlayın.

Kendinizi sık sık kaosun ortasında ne yapacağınızı bilmez halde bulursanız eğer kalbinizin sesini dinleyin. Dünyanın her köşesinden merhamet, yardım, şefkat gibi insani kalp ritmleri orada yalnız olmadığımızı bize anımsatacaktır. Belki bu enerji koridorunda en çok yalnız olmadığımızı anımsamaya ihtiyacımız vardır.

SAYGILARIMLA

Not 1: Değerlendirmelerim hem Vedic hem Batı tekniklerine göredir.
Not 2: Tutulma Burcunuza göre kişisel yorumları yarına kadar buradan yayınlayacağım.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...