22 Ocak 2017 Pazar

ANNE KARNI DOĞUM VE ASTROLOJİ

Stanislav Grof 1965 yılın Birleşmiş Milletler'de 're-birth' olarak adlandırılan yönteme yakın, holotropik nefes yöntemini geliştirdi. Değerli hocam Mustafa Kartal'dan öğrendiğim bu özel yöntem ile kişi bilinçaltı ile bağlantı kurabiliyor. İlgilenenler için yazmış olduğu kitap burada.

Grof, anne karnı ve doğum süreci ile gezegenler arasında bağ kurmuştur. Buna göre;
*Bebeğin rahim içinde mutlu, güvenli ortamı Neptün gezegeni ile ilişkilendirilmiştir. Başlangıç noktasını kaybettiğimiz durumların bizi doğru hedeflerden uzaklaştırması aynı gezegenin dualite etkisidir.

*Rahmin kasılması bebeğe korku, sınırlanma, kapanma, boğulma hissi verir. Diğer yanı ile dayanma gücünün öğrenildiği bu süreç Satürn ile özdeşleştirilmiştir.

*Doğum anı, yaşam savaşı, nefeste zorlanma, ölüm-kalım meselesidir. Kendini aşma, dönüştürme, zevk ve eğlence dolu kutlamaları temsil eder bir diğer yanı ile. Plüto ile özdeşleşen bu durum, güdülerimizi geliştirmeyi temsil eder.
   
 

*İlk nefes alışımız. Artık fiziksel sınırların kalmadığı , özgür hareket edebileceği bir ortamdadır. Annesi ile fiziksel bağ kurabilir. Bağımsız, başarmış, zaferle sonuçlanan gayret,kendini doğrulama, sevinç ve paylaşım çağrıştırır. Burada devreye giren Uranüs, bizi gerçek hayata açan doğru kurtarıcıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...