4 Kasım 2016 Cuma

GÜNEŞ EVLERDE

Güneş Birinci Evde 


Güneş’in doğuşundan hemen önce gerçekleşen doğumla oluşan konumdur. Güneş ufukta yükselmeye doğru hareket ettiğinde, günü aydınlatır, yeni bir gün başlar, insanlar yataklarından kalkarlar. Güneş’i bu konumda doğan insan, sıcaklığı ve enerjisiyle çevresindekileri etkilemek, başkalarının dikkatini üzerlerine çekmek ister. Dışarıdan kolayca fark edilirler. Hayata şevkle ve enerjiyle sarılır, kendilerine meşgaleler yaratırlar. Aileden ya da atalarından kalan mirası sürdürmek yerine, kendisi farklı bir şeyler keşfetmek, yaratmak, kendi kimliğini bulmak ister. Kendi doğal otoritesini oluşturduğu bir pozisyonda olmak, tanınma arzusunu tatmin etmek ister. 

Eğer Güneş iyi açılar alıyorsa, hayatın ilk dönemlerinde kişinin bireyselliğinin gelişmesi için destekleyici faktörler kendiliğinden oluşur. Olumsuz konumda, kendine aşırı güvenli, fazla gururlu, ben merkezcil bir kişilik oluşabilir. Kendisini yeterince geliştirmediği takdirde sert bir tavırla otorite oluşturmaya çalışabilir. İnsanların sorgusuz sualsiz kendi isteklerini yerine getirmediğini görünce, önce insanların takdirini kazanması gerektiğini öğrenir. 




Güneş İkinci Evde 

Güneş ikinci evde olduğunda, haritanın bu alanı güçlenir, hayat bulur. Kişisel özellikleri, değerleri ve kaynakları geliştirmek, bu hayatta ”yaşam bulmak” için önemli bir ihtiyaç haline gelir. Güvenliği nerede sağlayabileceğini bulmak ister. Başka insanlara bağımlı kalmak istemez, kendine ait kazancı, kaynakları, yatırımları bulunmalıdır. Maddi kaynakları organize edebilme gücü ve kendi kazancını elde ediyor olmak, kendi değerini bilmesi, kendine güvenmesi için çok önemlidir. Mevki sahibi olmayı önemseyenler de olur. Kimliğini kaynakları yoluyla belirlemek isteyenler olur. Para konusunda oldukça cömert davranır, bu özelliğiyle tanınmak ister. Güneş nerede ise, kişisel ego orada tanınmak ister. 

Güneş Üçüncü Evde 

Çevresi ile fikir alışverişi yapmaktan ve çevresinden etkilenmekten öte, bu yerleşime sahip kişiler kendi fikirlerini, görüşlerini, bakış açılarını geliştirmeli ve bunu belirtmekten kaçınmamalıdır. Kişisel değer ve güç, bilgi birikimleri ve iletişim yeteneklerinden gelir. Yeni bir şeyler öğrendikçe, bu bilgiyi başkalarıyla paylaştıkça ve insanları fikirleriyle etkiledikleri sürece yaşamdan zevk alırlar. Kendilerini dinletmeyi ve çevrelerinde hemen fark edilmeyi isterler. Kardeşleriyle aralarında bir çeşit rekabet olabilir. Kardeşleri üzerinde otorite kurmaya çalışabilirler. Zor açılarla ilk öğrenimde problemler yaşayabilirler. 

Güneş Dördüncü Evde 


Kendilerini bulmak için derinlere inerek araştırma ihtiyacındadırlar. Dış dünyada kendilerini ne kadar gösterebildikleri değil, içsel gelişimi ne kadar iyi sağlayabildikleri önemlidir. Kendilerini ev, aile ortamında daha mutlu hissederler. Bireysel kimliklerini belirleme ihtiyacındadırlar. Bu kimlik aile geçmişinden farklı olabilir, fakat hiç bir zaman ailelerinin geçmişlerini inkar etmez, gurur duyarlar. Güneş’in bulunduğu burç ve açılar kişinin bunu ne kadar doğru biçimde gerçekleştirebildiğini gösterir.

Bireysel farklılıklarını gördüklerinde, aile yapılarından kopmayacak şekilde kendilerini olabilecek en doğru biçimde ifade etmeliler. Aksi durumda kendilerinden ya da aile yapılarından nefret ediyor durumda olabilirler. Aile geleneğini sürdürüyor olsalar da bunu kendilerine göre biçimlendirmek, farklı bir tarz yaratmak onları daha mutlu eder.

Dördüncü ev babayı simgeler. Babadan gelen tecrübeler kişiliğe yansır. Baba çok güçlü ve otoriter olabilir, çocuğun kendi kimliğini oluşturmasında baskın rol oynayabilir. Eğer baba hayatta değilse, kişi yaşamı boyunca babası yerine koyabileceği birini arar. Kendi içinde baba nitelikleri oluşturmak ister.

Kendilerine ait bir evde yaşamak, ev ortamında otoriteyi ellerinde tutmak isterler. 

Güneş Beşinci Evde 

Beşinci ev Güneş’in doğal evidir ve Güneş burada güçlüdür. Bu yerleşime sahip kişiler, kalben bağlı oldukları aktivitelerle uğraşarak kendilerini iyi hissederler. Yaşamak için bir nedenleri olmalıdır. Bu hayatta bir şeyler üretmek, geliştirmek, çabalamak isterler. Böyle bir nedenleri yoksa fiziksel ve ruhsal olarak kendilerini bezgin hissederler. Aksine çok fazla kendilerini kaptırırlarsa yine hasta olabilirler. Uğraştıkları alanda ne kadar yaratıcı ve başarılı olabilecekleri Güneş’in kapasitesine bağlıdır. Ne kadar başarılı olup olmadıkları çok önemli değildir, yaptıkları işten memnuniyet duyacaklardır.

Bazı artistik yetenekleri olabilir. Ya da herhangi bir şekilde içlerindeki duyguları, hisleri, ruhlarını yansıtma, kendi içlerinden yaratma kabiliyetleri vardır. Belirli hobileri, spor aktiviteleri, tiyatro, sanat galerileri gezileri yaşam biçimleridir.

Aşk, yaşamlarını süsleyen, özel olduklarını hissettiren bir duygudur. Çocuk sahibi olmak çok önemlidir. Aşk yaşamlarında ve çocuklarının üzerinde otorite kurmaya çalışabilirler. Kendi egolarını tatmin etme dürtüleri ön plana çıkabilir.

İlgiyi üzerlerine çekmek isterler ve eğer odak noktası değillerse bu durumu dengeleyemeyebilirler. 

Güneş Altıncı Evde 

İş yaşamında, günlük rutinde ve sağlıkları konusunda sağlam bir yapı oluşturma ihtiyacındadırlar. Gereksiz takıntıları olmadığı sürece kendilerini çok iyi geliştirebilirler. Fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklar ve kusurlar çok fazla önemsenir ve gerekli düzeltmeler yapılır. Fiziksel vücutlarıyla barışık olmalıdırlar. Bu yerleşime sahip bazı kişiler bir hastalık iyice ilerleyene kadar vücutlarına iyi bakmanın önemini fark edemezler. Böyle bir durumda iyileşme süreci, başkalarından daha uzun bir zaman alır. İnsanları sağlık konusunda aydınlatma yetenekleri vardır.

İş ortamında yeteneklerini, becerilerini göstermek isterler. Kendilerini başkalarına iyi hizmet edebildikleri ölçüde mutlu hissederler.

Günlük programlarını en etkili bir şekilde organize etmek isterler. Bütün günü oturarak geçiremezler. Günlük yaşamları hareketlidir. Sınırları ve rutini kabullenmek onlara mükemmel yaşama sanatını öğretir. 

Güneş Yedinci Evde 

İlişkiler aracılığı ile kişiliklerini oluşturur, yaşam biçimlerini şekillendirirler. Ortaklıklara katılmak kendi kimliklerini daha iyi tanımlamalarına yardımcı olur. İlişkilerdeki iniş çıkışlar, karşılıklı dürüstçe yapılan anlaşmalar kişiliklerini güçlendirir.

Bu yerleşime sahip bazı kişiler, kendilerinden güçlü, onlara ne yapması gerektiğini söyleyecek kişileri eş olarak seçerler. Ya da güçlü bir eş onları prestij sahibi yapabilir. Kadının ya da erkeğin haritasında yedinci evdeki Güneş babaya benzeyen bir eş olarak görülebilir. Böyle başlayan ilişkiler uzun sürmez.

Yedinci ev aynı zamanda toplum içindeki davranışlarımızı da gösterir. Güneş’i yedinci evde olan kişiler insanlarla iç içe olmak isterler. 

Güneş Sekizinci Evde 


Sekizinci ev, ortaklaşa kazançlar, miras, eşimizin ya da ortağımızın değer yargıları, cinsel yaşam ve ölüm konularını içerir. Bu konuların birbiriyle ortak noktası, kendimize ait olanı, bir başkasınınki ile bir araya getirerek farklı tek bir vücut haline getirmektir. Buradaki ölüm, “kendinden vazgeçmek” anlamındadır. Dolayısıyla kadersel temalar içerir. Güneş egoyu ve kişisel yaşam enerjisini temsil ettiği için bu evde zayıf düşer. Sekizinci ev, genel olarak zayıf bir evdir. 

Güneş sekizinci eve geldiğinde, kendi özünden daha yüce bir tema ile bütünleşir. Güneş’i sekizinci evde olan kişiler kendilerini geliştirmek, kişisel sınırlarını aşmak, kendi bireyselliklerinden uzaklaşmak ve başka insanlarla birlikte değişime uğramak isterler. Bunu çeşitli yollarla ve farklı derecelerde gerçekleştirirler. İlişki içinde olduğu kişilerle değer yargılarının ortak yönlerini keşfetmeye çalışırlar. Başka insanların kişisel değer yargılarını değiştirmeye çalışabilirler. Eşin ya da ortağın parasını yönetiyor ya da finansal işlerle uğraşıyor olabilirler. Her konuda paylaşımlar çok önemlidir. Kendilerini, başkalarıyla bir şeyler paylaştıkları sürece mutlu ve yaşam dolu hissederler. Bu kişiler tek başlarına kaldıklarında kendilerini sınırlandırılmış hissederler ve yaşam enerjileri iyice düşer. 

Sekizinci ev mistik konularla da ilgilidir. Mistik konulara eğilip, gizemli olanı keşfettikçe mutlu olurlar. 

Güneş Dokuzuncu Evde 

Bu yerleşime sahip kişiler hayata bakış açılarını geliştirmelidirler. Bunu hem gezerek, hem okuyarak yapabilirler. Felsefi düşünce biçimleri güçlüdür, her şeyin nedenini ve nerede olduğunu bilmek, görmek isterler. Derin anlamları sezme kabiliyetleri vardır. 

Güneş’in dokuzuncu evde bulunması, kişiye Yay burcunun özelliklerini de verir. Bu yerleşime sahip kişiler hayatı bir yolculuk gibi görürler. Farklı dini konuları, farklı felsefe ve inanış biçimlerini öğrenerek, kendilerini geliştirir, kendi doğrularını oluştururlar. Fikirsel paylaşımlar büyük önem taşır, böylece kendilerini keşfederler. 

Hayata genel bir çerçeveden baktıkları için, günlük yaşantıdan kopma riski vardır. Çok fazla uçlarda yaşayarak hayatın gerçeklerinden kopabilirler. Bir başka deyişle normal yaşantının gereklerini yerine getirmeyebilirler. Yoğun bir şekilde gelecek planları yapar, sürekli geleceği düşünüp hayal ettiklerinden günü yaşamayı, günün tadına varmayı unuturlar. 

Başkalarına verecek çok iyi tavsiyeleri olur, fakat kendi zor durumlarıyla ilgilenemezler. İnsanlara yeni bir şeyler öğretirler. Onların kendi gelişimlerini sağlamaları doğrultusunda heveslendirirler. İyi yönetici, organizatör olabilirler. Çok iyi yönlendirebildikleri için, hiç gitmedikleri yerleri çok iyi pazarlayan turizmci olabilirler. 

Güneş Onuncu Evde
Onuncu ev, toplumun bizi nasıl tanıdığını gösterir. Güneş onuncu evde olduğunda kimlik, kariyer ve profesyonel yaşamda hayat bulur. Güneş, bulunduğu burç özelliklerini göstererek toplum içinde otoritesini, gücünü göstermek isteyecektir. Örneğin, Güneş İkizler burcunda ve onuncu evde ise, zekasını göstererek toplumda kabul görmek ister.

Hayatta belirli bir amaçları olmalıdır, bunu gerçekleştirdiklerinde mutlu olurlar. 

Bu yerleşime sahip bazı kadınlar, kendileri kariyer sahibi olmak istemeyebilir. Bu durumda onuncu evdeki Güneş prestij sahibi bir eşi gösteriyor olabilir. 

Yaşamları boyunca toplumun gözü önünde olduklarından kendi özel hayatlarında kısıtlanabilirler. Kendi kimlikleri ve değerleri, toplum önündeki kimliklerine dayanır.

Onuncu ev, anneyi temsil ettiğinden, buradaki Güneş anneyi çok önemli kılar. Annenin hayattan beklentisi çocuğa yansır ve çocuğun kendi kimliğini oluşturmasında anne büyük etkendir. Anne, çocuğun kendisini örnek almasını isteyebilir. Bu yerleşime sahip çocuk, annenin isteklerini ne kadar gerçekleştirirse, annesinin sevgisini o derece kazanacağını düşünür.

Güneş On Birinci Evde

Gruplara bağlı olmak, toplumla iç içe olmak, Güneş 11.evin getireceği en belirgin özelliktir. Toplum için çalışan politikacılar bu yerleşime sahip olabilir. 

Gruplar içinde gösterilen tutum, toplumla kurulan ilişkiler, ne tür gruplara bağlı olunduğu, bu gruplarda hangi rolü oynadığı, Güneş'in bulunduğu burç ve açılarına göre şekillenir.

Kişisel kimliğin oluşumunda, arkadaşlıklar büyük önem taşır. 

Bu yerleşime sahip kişiler, kendilerine söylenilenle kendilerinin nasıl düşündüğünü ayırt edebildiklerinden emin olmalıdırlar. Kendi kişiliklerini korumayı bilmelidirler. Aksi durumda, kalabalık gruplar içinde kaybolma riski vardır.

On birinci ev, hayattan beklentilerimizi, umutlarımızı gösterir. Güneş on birinci evde ise, yaşam nedenini belirlemek ve bunun sadece bir hayal olmadığını bilmek, kişinin kendini iyileştirmesi için önemli bir aşamadır.

Güneş On İkinci Evde


On ikinci ev ile Güneş'in özellikleri arasında büyük farklar vardır. Güneş'in görevi bütünleştirmek, daha açık ve net hale getirmek, kişisel kimliği oluşturmaktır. On ikinci ev ise, bireysel egonun sınırlarını ayrıştıran, çözen, bölen, dağıtandır.

Bu yerleşime sahip kişiler, bireysel ego ile kolektif tema, bilinç ve bilinç dışı, kişisel ve evrensel arasındaki sınırları nasıl dengeleyeceklerini öğrenmelidirler. Bu mücadelede, kişisel egonun oldukça esnek olması gerekir.

Kendilerine zaman ayırmaya, kendileriyle baş başa kalmaya ihtiyaç duyarlar. İnzivaya çekilir, kendilerini yenilerler.

İnsanlara faydalı çalışmalarda bulunurlar. Güneş'in bulunduğu burç ve açıları, hangi yönden fayda sağlayacaklarını gösterir. Hastaneler, hapishaneler, müzeler, kütüphaneler çalışma ortamları olabilir. 

Bazıları, geçmiş yaşamlarını çözmek için çok fazla enerji harcarlar. Enerjilerini bu yönde harcamak yerine, bu hayatta başka insanlara faydalı olabilecekleri bir alan bulmalı, başkalarının otoritesi altında olmaya alışmalıdırlar.

Baba ya da yaşamdaki başka erkeklerle ilgili bir problem olabilir. Bu kişiler nedeniyle kendilerini kurban ediyor olabilirler.


Not: Yazı internetten ve Temel Astroloji -İlhan Yayınları-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...