15 Eylül 2016 Perşembe

16 Eylül Ay Tutulması

KARANLIKLAR İÇİNDEN GÜNEŞLE GEL, GÜNLE GEL



2016 yılının son tutulması 16. Eylül Cuma günü yaşanacak olan Balık Burcu’ndaki  Ay Tutulması olacak ve saat 22.05’de gerçekleşecek.
Balık Burcu ile ilgili bilgilerimizi kısaca anımsayalım…
Tüm burçların özelliğini içinde barındıran karmik bir etkisi vardır. Ay Balık Burcu’nda iken bizler, karşımızdakinin duygularını adeta bir sünger gibi emeriz, empatiğizdir ve burada empatinin dozunu ayarlamamız gereklidir ki, kendimizi kişinin yerine koyma noktasında ayaklarımız yere sağlam bassın. Yalpaladığımız an, o duygu durumlarını üzerimize biçili bir kaftan gibi giyeriz. Bu durumda yol göstericiliğimizi yitirebiliriz.
Aklımızda tutmamız gerekenler, bizim ya da karşımızdakinin problemlerini çözmeye odaklı olmak, rasyonel düşünmek ve elbette bayram tatilinin sonunda çalışkan olmaktır. Bunlar Güneş’in ziyaret ettiği Başak Burcu’nun olumlu yanlarıdır aynı zamanda.

Bu tutulmada Ay Markab Sabit Yıldızı ile buluşmaktadır. Bu sabit yıldız, bize daha çok kendimiz dışındaki nedenlerden kaynaklanan üzüntüleri anlatmaktadır. Tatil dönüşü olması ile ikiye katlanabilecek kazalara dikkat çekerken aynı zamanda yasalara uyma konusunda bir hatırlatma daha yapmaktadır. Yangın, patlama ve kazalara karşı da dikkat çeken bir konumdur burası.
Tutulma haritasında 11.evde bulunan Ay Chiron ile kavuşum yapıyor. Mars ile aralarında gerilimli bir açı var. Burada bizler her zaman olduğu gibi öfke patlamalarına karşı,  Balık Burcu temalarını yani uyumu, esnekliği, tevekkeli öne çıkarmaya gayret etmeliyiz. Chiron etkisini olumluya çevirmek için ‘Tezahür Ettirmenin Sırrı’ soruyu bir mantra gibi tekrarlayabiliriz:
‘’Nasıl hizmet edebilirim?’’ Chiron ile omuz omuza yürümenin ilk adımı. Tutulmaların bizlere hatırlatmak istediği evrensel yolda yürümek istiyorsak bu mantra ile adım atmak en iyi katalizörlerden biri olsa gerek.

Ülkemiz açısından baktığımızda, 9. Evde önemli iki kavuşum görmekteyiz. Ülkenin doğum haritasındaki Uranüs Güney Ay Düğümü ile kavuşuyor aynı şekilde natalındaki Güney Ay Düğümü Transit Neptün ile kavuşumda. Aynı zamanda ülke liderlerini gösteren evden yaralı şifacı Chiron geçiyor. İçinde, yaralanma, halk, liderler, ülke karması, komşular kelimelerinin geçtiği bir yazı yazın dese lisedeki edebiyat öğretmeniniz, ne yazarsınız ? işte öyle durumlar…


Kaderin değişimi niyetin gücü ölçüsündedir. 
Saygılarımla


Resim internetten alınmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...