29 Eylül 2016 Perşembe

1 Ekim Yeni Ayı



1 Ekim günü 03.12'de Terazi Burcu'nun 8 derecesinde Güneş ve Ay 15 günlük özlemlerini dindirmek için yeniden bir araya gelecekler. Bu iki ışığın aynı derecede kavuştuğu zaman dilimine 'Yeni Ay' diyoruz. 

Bu yeni ay haritanın 'finans, öz değer ve Allah Vergisi' de denilen 2. evinde gerçekleşiyor. 
Jüpiter ile kavuşumda, Satürn ile olumlu açısı var ancak Mars ve Plüto'dan gergin enerji veren kare açı alıyor. 

Yeni ay, başlangıçların, aydınlanmanın, geçmenin, hayatta kalma çabasının ön planda olduğu zamanlardır. Enerjisi, coşkulu, girişimcidir. Uzun soluklu plan yapmadan yola çıkmanın ve bazen hedefe ulaşmadan geri dönmenin adıdır. Hayatın tüm dinamiklerini ele aldığımızda içimizin en karanlık yanlarına ulaşmaya niyet etmek bu Ay Fazı'nın en hayırlı yanıdır. Tarımsal anlamda da bu dönemden hilal haline gelene kadar toprağa tohum atılmaz, koyun kırkılmaz, ağaç kesilmez. 'Ay'ın yenisinde olur börtü böcek, eskisinde olur börek çörek' sözü en özlü ifadesidir. 

Yeni Ay, Vindemiatrix ve Diadem  sabit yıldızı ile kavuşuyor. İlişkilerde yeni dönemlerin başlamasına işaret eden bu yıldızın Okült çalışmalar açısından da önemi bilinmektedir. Alacaklı olan yine aynı etki ile borçlunun yakasına yapışabilir. Kurban arketipi şaha kalkabilir. 

Terazi Burcu'nun Astrolojide temsil ettiği konularda, evlilik, nezaket, uyum, denge, ortaklık, adalet, estetik konularında Jüpiteryen bir etki ile tetiklenme olabilir. Yukarda bahsedilen sabit yıldızdan dolayı sosyal medyada pek çok kişinin hesaplarında ilişki durumu aktif hale gelecektir. İbre, ilişkisi var olarak değiştirilen ve birlikte gülen yüzlerle çekilen fotoğrafların iliştirildiği profillerle , varolan fotoğrafları hızla silinen, yalnız olduğu belirtilen ve bekarlık sultanlıkmış şeklinde göndermeler ile hedefi 12'den vurmaya niyetli, suskunluğu asaletinde gizli ruh hallerinde gidip gelecek olarak görünüyor. Jüpiter, burada ilahi adaleti gerçekleştirme konusunda kararlı bir konumda.

Ancak, aldığı sert açıları göz ardı etmeden, oldukça iyimser bir tablo çizilmemeli. Nasıl ki, tüm insanlık birbirine enerji bağları ile bağlı ise her insanın doğduğu ülke ile de bir kader bağı var. Bu zamanda ve burada olmanın nedeni ödenecek bedelidir aynı zamanda. Her birimiz, bu yeni ayda ülkemizin doğum haritasında aktifleşen Mars'ından nasiplenebiliriz. Çemberin daraldığı dönemlerde, kurtuluşumuzu Doğa'da aramamızı söyleyen Bill Mollison'ın yıldızlara gittiğini öğrendik. 'Öldüğümü duyan herkes bir ağaç diksin' sözünü duymayanlara bu satırlar aracılığı ile iletmekten dolayı hüzünlü ancak umutluyum. Bill Mollison bu Dünya üzerindeki konukluğunda hepimize örnek oldu. Tıpkı erdem ve astrolojinin ruhu dönüştürmesi gibi O da, onlarca farklı kültürü birarada tutacak olan ögenin Doga ile uyumlu bir dönüşüm olmasına adadı hayatını. 

Bu yeni ay, ruhlarımızın Doğa'da özgürleşmesine, bir olduğumuzu kavramamıza vesile olsun dilerim. 
Kaderin değişimi, niyetin gücü ölçüsündedir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...