23 Mart 2023 Perşembe

25 MART - 20 MAYIS 2023 MARS YENGEÇ BURCUNDA


 İkizler Burcunda 6 aydan uzun bir süre konaklayan Mars, nihayet 25 mart günü YENGEÇ burcuna geçiş yapıyor. 

Su grubunun öncü niteliğindeki bu burçta kaldığı süre boyunca aynı zamanda 29 Ekim 1923 doğumlu ülkemizin halkı, halkın genel sağlığı, genel olarak dışarıdan görülen ulusal izlenimimizi anlatan alanına yerleşecek. Aynı zamanda bu alandaki büyük dönüşüm, değişim gezegeni PLÜTON ile kavuşum yaparak tarihimizin en hareketli seçim zamanlarını da yaşatacak. 


PARLAMENTER SİSTEME GERİ DÖNÜŞ

Halkın, politize olmasına bağlı aşırı duyarlılığı söz konusu iken kararını vereceği süreçte çok duygusal olacağını heveslerinin ve ruh halinin peşinden gidenler, son anda duygusal kararla mührü basabilir.

İşin bir diğer yönü ise karşıt görüşlerin birbirlerine suçluluk duygusu aşılaması, kırgınlığı, kızgınlığı direkt ifade etmektense küsme, surat asma gibi dolaylı anlatmayı seçer.

Kadın liderlerin öne çıktığı gündemimizde, sistemin dönüşümü yani güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri dönüşü söz konusu olacaktır. Türkiye, gelecek yıllarda bugünleri anarken,  gazete manşetlerinden,  ifşa edilmiş gizli ve kirli ortaklıklardan,   açığa çıkan, tüm derlenen bilgi, belge ve itiraflardan  şifalanacaktır. Bu şifa, herkesin geçmişten çıkardığı ders ölçüsünde olacaktır. Uzun zamandır aile birliği, atama, af vb. gibi haber bekleyenler ardı arkası kesilmeden müjdeli haberlerine kavuşacaklar. 

Vatan, yurt, aile kavramlarının altını çizen bu zamanlarda Dünya çapında her ulusun kendi mücadelesinde kendini haklı görmesi ve uzlaşmaya gönüllü olmadığını manşet manşet okuyacağız. 21. yy da savaşın sinyallerle, frekanslarla yapıldığının iddiaları, kanıt çabaları ile yoğunlaşacak günlük haberler. Her ülke, sınırlarını ve iç içleyişini korumak için enerjisini kullanıyor. 

MART ayında çok nadir görünen bir gökyüzü olayı oluyor. 3 zorlu gezegen burç değiştiriyor. Bu gündemin baş döndüren bir hızla değişeceğini ve ülkemizin düğümleri ile ilgili bağlantıdan sebeple ekonomik krizi derinleştireceğini söylüyor. Depremle sarsılan ülkemizin geleceği ile ilgili hangi ülkelerin gizli planları olduğunu belgeleri ile açıklayanların seslerine kulaklarımızı kapatamayacağız. Tersine göç için en doğru zaman ve en doğru proje tartışılacaktır. 

İÇİMİZDEKİ ÇOCUK

 Kişisel olarak kaç yaşında olursanız olun, içinizde bir hala kabul görüp görmediği konusunda emin olmak isteyen bir çocuk olduğunu söyler psikoloji bize. İşte bu geçiş sırasında

 Duygularınızın odağı biraz dengesiz ve karamsar olabilir, ama aynı zamanda size bu duyguları besleme, dışa vurma ve ifade etme fırsatı verir.

 Kendinizde veya başkalarında ortaya çıkan derin duygulara nasıl tepki verdiğinizi gözlemleyin. İçinizdeki Ebeveyniniz, İçinizdeki Çocuğu bastırmaya veya azarlamaya mı çalışıyor yoksa siz sevgiyle, şefkatle ve duyarlı bir şekilde karşılık verebiliyor musunuz? Bu, size kendinizi ve başkalarını nasıl besleyeceğinizi öğretebilecek bir öğrenme deneyimidir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ERTELEME ALIŞKANLIĞINDAN ARINMA

  ERTELEME NEDİR? Erteleme en kısa tanımı ile bugünün işini yarına bırakma alışkanlığıdır.  Her ertelenen konu zihninizde kaygı, stress ve ö...