9 Ekim 2016 Pazar

MUDRALAR ve ÇAKRA DENGELEME

Sanskritçede  Mudra (मुद्रा, mudrā) mühür, işaret anlamına gelir. Mudralar özel kutsal jestler, parmakların özel bir pozisyonu, beden ve ruhu etkileyebilecek özel bir enerji konfigürasyonudur. Mudralar vücudumuzda mucizevi  olumlu değişimlere yol açabilir. 

Stres ve ağrıyı gidermede yardımcı olur, gerginliği giderir, toksinlerden arınmaya yardımcı olur. Mudraların amacı bizim titreşimimizi yükseltmektir. 

Bizim ellerimizde yüksek derecede aktif enerjik noktalar var ve parmaklarımız belirli bir enerji kanallarıyla bağlantılıdır. Kukai ve Reiki gibi Ruhu Sağaltıcı çalışmalarda bu yüzden ellerimiz ile çalışıyoruz. 



                                                     CHİN MUDRA






Kök Çakrayı açmak için yapılır.  Konsantrasyonu arttırır. 'LAM'  kelimesini uzatarak söylemek aynı anda Chin Mudrayı yapmak iyi bir çakra açma egzersizidir. 
Kök çakramız, fiziksel bedenimizi bu dünyaya bağlar. Kırmızı renklidir. Dönme hızı frekansına uygun olmadığı zaman yaşam enerjimiz kaybolabilir, enerjimiz düşük, kendimize güvenimiz tam değildir. 
İstikrar, topraklanma, yaşam gücü için;

' Şimdi, birliğin, dünya ve bolluk ile bağlantımın gücüne erişiyorum. İlahi yaratıcı kaynak ile birim' olumlaması söz konusu çakra için uygundur. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...