3 Temmuz 2016 Pazar

4 Temmuz Yengeç Yeni Ayı


Değişmek ve dönüşmek için önemli bir yol ayrımında Yengeç Yeni Ayı’nı yaşayacağız.

Belki bu yazıyı okuyacak kaç kişi, daha ne değişimi diye düşünmüş olabilir. Çünkü, bir süredir hemen herkes ve hemen her değerlendirme ve ön görüm yazısı dönüp dolaşıp aynı dönemeçte buluşuyor birbiri ile. Değişim dönemeci’nde.

Yol tıkanmış, geçiş durmuş, kornaya umutsuzca basanlar, bu durumu bilindik bir öfke ile kabullenenler, beklemeyi fırsata çevirmeye çabalayanlar hep bir aradayız.

Yeni ayın yeni başlangıçlara işaret etmesi ile bu Yengeç Yeni Ayının Güneş ile Sirius kavuşumunun arifesinde olması, başlangıçların çapını büyütüyor. Bu arada Plüto, tüm heybeti ile ayda iki kez anca bir araya gelebilen Ay ve Güneş’e karşıdan hadlerini bildirmeye niyetli. Hem bayram tatilinin uzaması hem de ülkemizin yaşadığı ardı arkası kesilmeyen gergin günlerin ve bunların ne yazık ki devam edeceğinden dolayı herkesin ruh haline uygun bir evi buluşma sahnesi yapmış Güneş ve Ay.

Bu sahnede vurgulu bir Yengeç ağırlığı, su elementini haritanın açık ara birincisi haline getiriyor. Bu durumda sudan gelebilecek olan tehlikelere karşı dikkatli olmamızı ve bu durumu öncelikle içimizde sonrasında ulaşabildiğimiz her yürekte dengeleme niyetinde olmalı. Karamsar, denge arayışında, ne yapacağını bilemeyen bir ruh halinde olabiliriz. Gerek kişisel gerekse de ülke genelinde bir türlü yenemediğimiz makus talihimiz derinden sızlatacak içimizi. Ancak, disiplin ve detaycı çalışmaya doğru yönümüzü gösteren pusulayı görmezden gelebiliriz. Sıcak bir yandan, ‘n’olacak bu memleketin hali?’ diğer yandan…

‘Gök gürlemeyince yer gülmez’ yazan kalemin direngen ve umutlu sesi olsun içimizdeki çocuğun sesi. İyiye, doğruya ve güzele dair içsel yolculuğumuza çıkarken kaç yüreği kendi yolunda yolcu kılabildiğimizin yarışı olsun tek rekabetimiz.


Kaderin değişimi, niyetin gücü ölçüsündedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...