17 Haziran 2018 Pazar

MARS – KETU KAVUSUMU, MARS GERİLEMESİ



Öfkenin ve şiddetin kulvarında kulaç atanların sınavları başladı. 14 Haziran, 18 Temmuz ve 22 Eylül arasında Gökyüzü’nün en karmik göstergesi Ketu ( Güney Ay Düğümü) ile enerjinin gezegeni Mars kavuşacaklar. Kavuşum enerjilerine değinirken Mars’ın geri gitmesini de dikkate aldığımı belirtmeliyim.

BAŞROL OYUNCULARINI YAKINDAN TANIYALIM

Mars; hareketin, iradenin, azmin gezegenidir. Yaşam dediğimiz bu yolda karşımıza çıkan engelleri aşma gücüdür. Dinamizm, tutku, güç savaşları, delikanlılık, saldırganlık vb. konuları yönetir.
Güney Ay Düğümü; Çok iyi tanıdığımız, çok deneyim yaşadığımız ancak üstesinden gelemediğimiz her konunun adresidir. Kaos, kargaşa yaratarak bir amaç doğrultusunda insanın ‘’ gerçek öz’’ünü arattırır. Halk arasında buna ‘’ derdi veren dermanını verir’’ derler. Gerçek özümüzü ararken çaresizlik hissine kapılırız, kendi gücümüzden şüphe duyarız açıkçası özgüvenimiz sıklıkla yerle bir olmuştur.

KAVUŞUM NEDİR?
Kavuşum, aynı burçta aynı ya da yakın derecede yer alan gezegenler için kullanılır. Vedik Astrolojisi’nde iki gök cisminin aynı burçta olması kavuşum yapması için geçerlidir. Kavuşan iki gezegen, iki gök cismi her ne ise aynı pencereden olaya bakarlar. Ketu ya da Güney Ay Düğümü ile kavuşan her gezegen dengeyi bulmak için kaybeder, sağlığa şükür için hastalanır, paranın kıymeti için yoksul kalır, ruh sağlığının önemini anlamak için delirme eşiklerinde dolanır.

Unutmayalım ki her BAŞARI öyküsünün arkasında bir dibi görme vardır. Hintliler acıyla kazdıkları kadar mutlulukla dolduracaklarına inanırlar, İslamiyette bu konu her işte bir hayır vardır diye açıklanır, Hristiyanlıkta ise sağ yanağa vurana sol yanak çevirilir ki döngü bitsin ruh ÖZüne kavuşsun.

NELER OLABİLİR?
Hırs ve güç duygusu hakim olabilir. Bireysel haritalarda yerleştiği eve, yapmış olduğu görünümlere ve kişinin farkındalıkla kullandığı ÖZGÜR İRADEsine göre değişir.

DEVAM EDELİM
Vedik Astrolojisi’nde evler konusu standart bir şekilde iyi, kötü, karmik vb. olarak değerlendirilmez. Her haritadaki değerlendirmesi kişiye özeldir. Bunu da Lagna yani Yükselen Burç belirler. Dolayısı ile benim şu evimde ne olacak merak ediyorum sorusunun cevabı harita analizinde yatar.
İyicil evde ise, kişinin farkındalığı yüksek ise, niyeti ve gerçeği doğrudan yana ise O’na güçte verebilir.

ANCAK DİKKAT
HIRS ve AZİM birbirinden farklıdır. HIRS, derin düşünmeyenlerin hissidir… MARS KETU KAVUŞUMUNUN bulunduğu evi, kitap kurdunun sahaf ziyareti gibi düşünelim. Uzun zamandır listesine aldığı, piyasada tükendiği için bulamadığı ne çok kitaba ulaşmıştır. Onu da bunu da alayım derken zihnen kazanç ve bolluk kaçınılmaz olur.

KÜRESEL BAZDA
Bu göksel konum hala acı ve korkudan beslenenlerin iştahını kabartabilir. Ketu burada Rahu yani tam karşısındaki Kuzey AY Düğümü ile dengelenmelidir. Herkes
Kafa karışıklığına, yanılsamalara, bağımlılıklara karşı dikkatli olmalıdır.26 Haziran ve 26 Ağustos arasında geri gidecek olan ve bu yüzden enerjisi içe doğru evrilecek olan Mars’ın enerjisi ile barışmalıdır.Yani;
İşler yolunda gitmeyebilir,
Sekteye uğrayabilir,
Planlar durabilir,
Fikirler değişebilir,
Yeni fikirler için adım atılamayabilir.

ÇÖZÜM
Düşük profilde kalmak, sağduyuyu elden bırakmamak, kalabalık yerlerden uzak durmak, aşırılık ve kışkırtmalara kapılmadan verdiğim zamanları not ederek sayılı gündür gelir geçer sabrını göstermektir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...